08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SRAMNOM REZOLUCIJOM ŽELE DA UKINU REPUBLIKU SRPSKU I OTMU KiM Ognjen Karanović: Svi Srbi bi sad morali da budu uz predsednika Vučiča

SRAMNOM REZOLUCIJOM ŽELE DA UKINU REPUBLIKU SRPSKU I OTMU KiM Ognjen Karanović: Svi Srbi bi sad morali da budu uz predsednika Vučiča

Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak, 23. maj,  koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od  najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.

Ognjen Karanović, direktor Centara za društvenu stabilnost, priča za Republiku da Svi Srbi koji neguju svest o nacionalnoj odgovornosti, ali i razum kao fundament opstanka, pojedinačnog i kolektivnog, sada moraju da budu uz našeg predsednika, predsednika Srbije, ali i svih Srba, Aleksandra Vučića:

– To je jedina mera srpskog patriotizma u ovim mučnim trenucima, kad su sile beuzmlja sa Zapada odlučile da nagrade dželate srpskog naroda, potomke onih koji su nad Srbima više puta vršili genocid u XX veku, time što sad njihove žrtve, odnosno sve nas, žele da oglase za simbol genocidnosti. Tim silama zla i bezumlja nije cilj da postignu pomirenje ili pravdu na zapadnom Balkanu.  Pobogu, pa oni su svojim činjenjem i nečinjenjem „prokopali kanale za potoke krvi koji su tekli krajem prošlog stoleća na ovom prostoru“.

 Sada tom sramnom rezolucijom samo žele, kako dodaje Karanović, da zapečate svoje nedelo u pokušaju da ostvare tri ogoljena politička cilja – da ukinu Republiku Srpsku, da nam otmu Kosmet, da razvrgnu suverenističku politiku i status naše otadžbine.

– Međutim, Srbija i srpski narod brane se, braniće se i na kraju će pobediti. Uslov za tu pobedu sadržan je u imenu Aleksandra Vučića. On je personalni simbol svake srpske pobede. Ko to ne shvata, taj je ili zao ili glup. Trećeg nema – ocenjuje za naš portal Karanović.

BONUS VIDEO