25/08/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SRAMNO! KURTI SRBIMA NE DA NI GORIVO! Njegova „policija“ vršlja po severu KiM, zatvorene NIS-ove pumpe

SRAMNO! KURTI SRBIMA NE DA NI GORIVO! Njegova "policija" vršlja po severu KiM, zatvorene NIS-ove pumpe

Teror premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad srpskim narodom ne prestaje, a sada je odlučio da im zabrani čak i gorivo! Naime, službenici tzv. Poreske administracije i pripadnici prištinskog ministarstva za trgovinu, uz asistenciju takozvane kosovske policije, zatvorili su benzinsku pumpu „NIS Petrol“ na izlazu iz Severne Mitrovice.

Pripadnici prištinske policije su postavili žutu policijsku traku na skretanjima prema benzinskoj pumpi, a radnicima su naložili da napuste objekat, saznaje „Kosovo onlajn“.

U ovom trenutku u blizini benzinske pumpe nalaze se samo pripadnici policije kao i nekoliko džipova Euleks misije.

Benzinske pumpe su zatvorene i u Zubinom Potoku i na jezeru Gazivode, javio je Tanjug.

Kako smo već pisali, izbegavanjem i sabotiranjem dijaloga sa Beogradom, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti polako ali sigurno radi na etničkom čišćenju Srba sa Kosmeta, ali nije shvatio da će u tom procesu oterati i Albance.

Naime, prosečna starost građana tzv. Kosova je 34,82 godine, pokazuju preliminarni podaci popisa stanovništva, a demograf Sami Behrami navodi da je, to što je prosečna starost na Kosmetu porasla za pet godina u odnosu na rezultate popisa 2011. godine, negativan pokazatelj za budućnost, prenosi Telegrafi.

„To pokazuje veoma nepromišljena kretanja ove demografske komponente. Počevši od starenja radne snage, preko smanjenja studenata na nivou obrazovanja, do povećanja troškova u oblasti zdravstva i socijalne zaštite”, rekao je Behrami.

On kao glavni razlog povećanja prosečne starosti stanovništva na Kosmetu navodi pad nataliteta. Ali, dodaje, to je povezano i sa emigracijom mladih ljudi sa reproduktivnim kapacitetima.

„Takođe, veoma važan faktor koji je uticao na ovaj trend demografskog starenja na Kosovu je emigracija stanovništva“, rekao je Behrami.

Sociolog Avdilj Gaši sa zabrinutošću posmatra na povećanje prosečne starosti stanovništva.

„Posledice starenja stanovništva su sve veća ekonomska i socijalna potražnja sistema i zatim smanjenje radne snage. Država treba da primenjuje politike koje bi mlade ljude zadržale na Kosovu“, smatra Gaši.

 

BONUS VIDEO: