29/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SPAS TRAŽI U MANASTIRU I MOLITVI! Marko Janjušević pobegao iz grada, doživeo PREOBRAŽENJE KRAJ ČUDOTVORNE IKONE!

SPAS TRAŽI U MANASTIRU I MOLITVI! Marko Janjušević pobegao iz grada, doživeo PREOBRAŽENJE KRAJ ČUDOTVORNE IKONE!

Marko Janjušević Janjuš je bivši košarkaš, ali je čitavoj javnosti poznat kao rijaliti igrač. Mnogi ga nazivaju kontroverznim iz razloga što je pokazao sklonost ka svim vrstama poroka (kocki, alkoholu i ženama sumnjivog morala). Svoju suprugu Enu je više puta prevario pred kamerama rijalitija, a poslednjii u nizu velikih skandala je bio kada je u jeku bola za tragično preminulim bratom napravio dete starleti Aneli Ahmić, koja je ipak odlučila da dete ne zadrži, što su mu mnogi stavili na teret kao veliki greh.

Foto: Instagram/malijanjus

Mileševa

Marko je po izlasku iz rijalitija vreme najviše provodio sa ćerkom Krunom i moguće da je rešio da potraži spas za svoju dušu, te se tako danas odlučio za obilazak manastira Mileševa. U ovom manastiru iz 13. veka nalazi se frreska beli Anđeo, a mnogi vernici dolaze u periodu od aprila do oktobra, gde se mole. Beli anđeo kod mnogih izaziva posebne emocije, donosi blagu vest i samim tim deluje umirujuće.

Mnogi vernici u Mileševi traže spasenje za probleme i nedaće. Dolaze da se mole, a mole se i kod ćivota u kome su se nalazile mošti Svetog Save, a kaže da je bilo i onih koji su se vraćali i zahvaljivali za isceljenje i izlečenje. Mnogi ovde ostavljaju papiriće i pišu imena. Ti papirići se daju za proskomidiju, onda njima gospod preko proskomidije pomaže – ako su bolesni, da se iscele, ako su puni greha, da se iščiste. Proskomidija je po mišljenju mnogih dar od Boga, da mi možemo ovde na zemlji da se očistimo od greha tim putem.

Foto: Instagram/malijanjus

Marko Janjušević Janjuš

Činjenice o Belom anđelu

Po mišljenju mnogih, Beli anđeo je najlepša pravoslavna ikona na svetu i poslata je u svemir kao poruka mira, a na svodovima mileševskog manastira osvanula je u 13. veku. Beli anđeo je naslikan tako da posetioca gleda direktno u oči, bez obzira na to iz kog ugla ga posmatrate. U srpskom narodu se ova freska ukorenila kao sinonim za nadu, spasenje i čuda, a u 16. veku je preko nje naslikana druga freska. Međutim, Beli anđeo se ukazao gotovo 400 godina kasnije. Prvi satelitski prenos video-signala između starog kontinenta i Amerike 1962. godine sadržao je među kadrovima i mileševsku fresku. Na slici je prikazan Arhangel Gavrilo, koji sedi na kamenu i Mironosicama pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuća, odnosno njegov prazan grob.

BONUS VIDEO: