18/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ŠOKANTNA ODLUKA: Novak odustao od Australije!

ŠOKANTNA ODLUKA: Novak odustao od Australije!

Na početku nove sezone teniskih takmičenja, većina najpoznatijih tenisera i teniserki neće učestvovati na Junajted kupu. Objavljena lista prijavljenih reprezentacija jasno pokazuje nedostatak velikih imena koja bi ovo takmičenje podigla do nivoa Grend slema. Među odsutnima su i Novak Đoković, Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Janik Siner, čime se gubi deo atraktivnosti ovog turnira.

Novak Đoković, koji je predvodio tenisku reprezentaciju Srbije na prethodnom Junajted kupu u Pertu, ovog puta neće učestvovati. Iako je ovaj turnir bio idealna priprema za Australijski open, Novak je odlučio da se opredeli za drugačiju opciju. Ostaje da vidimo da li će to značiti da će u Melburn doći bez ijednog odigranog meča, ili se opredelio za neki drugi turnir, možda čak i egzibiciju. Interesantno je da Đoković nikada nije osvojio australijski Grend slem, a da pre toga nije igrao neko takmičenje, bilo egzibiciju bilo ATP turnir.

 

 

Među prijavljenim reprezentacijama nalaze se SAD, Poljska, Grčka, Italija, Kina, Nemačka, Kazahstan, Velika Britanija, Kanada, Češka, Francuska, Australija, Brazil, Španija, Norveška i Švajcarska. Još dve selekcije će biti dodate za oko mesec dana, a žreb će biti održan u ponedeljak. Ekipe će biti podeljene u šest grupa po tri, pri čemu će najbolje ići u četvrtfinale. Takmičenje će se održati od 27. decembra do 5. januara u Pertu i Sidneju, sa završnicom u Sidneju. Svaka ekipa dovodi po još četiri rezerve. Ovaj format takmičenja obezbeđuje igračima i igračicama da se bolje uigraju, s obzirom da prvi poraz ne donosi eliminaciju.

Prijavljeni su SAD (Fric i Gof), Poljska (Švjontek i Hurkač), Grčka (Cicipas i Sakari), Italija (Koboli i Paolini), Kina (Džang i Dženg), Nemačka (Zverev i Zigemund), Kazahstan (Ševčenko i Ribakina), V. Britanija (Drejper i Boulter), Kanada (Ože-Alijasim i Fernandez), Češka (Mahač i Muhova), Francuska (Imber i Pari), Australija (De Minor i Gadecki), Brazil (Monteiro i Hadad Maja), Španija (Karenjo i Bousas), Norveška (Rud i Helgo) i Švajcarska (Štriker i Benčić).

Iako će ovo takmičenje biti lišeno prisustva nekih od najvećih imena u svetu tenisa, pružiće priliku manje poznatim igračima da pokažu svoj talenat i ostvare zapažene rezultate. Pored toga, publika će imati priliku da vidi nove igrače i igračice u akciji, što može dodatno obogatiti tenisku scenu. S obzirom na format takmičenja, sigurno je da nas očekuje uzbudljiv početak nove teniske sezone.

 

BONUS VIDEO: