27/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

ŠOKANTAN POTEZ BIVŠEG ŠAMPIONA FORMULE 1! Stavio svoje trofeje na aukciju: Prodaje BUKVALNO SVE – odela, kacige, kape, nagrade!

ŠOKANTAN POTEZ BIVŠEG ŠAMPIONA FORMULE 1! Stavio svoje trofeje na aukciju: Prodaje BUKVALNO SVE - odela, kacige, kape, nagrade!

Nekadašnji svetski šampion Formule 1 Najdžel Mensel prodaje na aukciji više od 300 predmeta prikupljenih tokom karijere.

Onlajn aukcija se sastoji od čitavog niza „vrlo ličnih predmeta“ iz Menselove trkačke karijere, koji su do sada čuvani u njegovom muzeju u Džersiju, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Aukcijska kuća Sotbi će organizovati prodaju od 4. do 11. oktobra.

Radi se o više od 300 predmeta, uključujući 32 kacige, 50 trkačkih odela, 78 bejzbol kapa i više od 200 trofeja i nagrada.

Kaciga u kojoj je ostvario poslednju pobedu u Formuli 1 mogla bi da dostigne cenu do 50.000 funti, a ponude za njegovu registarsku tablicu „5NM“ mogle bi da dostignu i 60.000 funti.

„Kolekcija je za mene vrlo lična. To je, ukratko, materijalna manifestacija najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri i predstavlja sve za šta sam radio od tinejdžerskih dana do kraja trkačke karijere“, naveo je Mensel.

On je 2019. godine zatvorio svoj muzej kako bi oslobodio prostor za druge poslovne poduhvate.

Mensel je 1992. godine osvojio šampionsku titulu u Formuli 1. Ostvario je 31 pobedu, imao je 32 pol pozicije i 59 plasmana na podijum.

Autor: