31/05/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

Školarci Beograda sjajni na Malim olimpijskim igrama: Učinimo da deca besplatno uživaju u sportovima koje vole

Školarci Beograda sjajni na Malim olimpijskim igrama: Učinimo da deca besplatno uživaju u sportovima koje vole

Beogradska asocijacija za školski sport nastavlja da pravi iznenađenja mladim sportistima u Beogradu.

Na red su došle Male olimpijske igre, tradicionalno takmičenje za učenike sportiste, prvog, drugog i trećeg razreda Osnovnih škola.

Takmičenje je trajalo od 10 do 16 sati u Hali sportova Ranko Žeravica, a najbolji talentovana sportisti plasirali su se na regionalno takmičenje, koje će se održati u organizaciji Saveza za školski sport Srbije.

Foto: BAŠS / J. Marković

U asocijaciji najavljuju nove aktivnosti. Uz pomoć gradskog sekretarijata za sport i omladinu sprovodi se puno besplatnih programa namenjenih osnovcima i srednjoškolcima.

U junu u Hali Master održaće se omiljeno takmičenje osnovaca igra između dve vatre. Nastavljaju se aktivnosti sa Udruženjem sportskih novinara Beograda u programu „Slušaj o sportovima koje voliš, upoznaj poznate“. U planu su nove aktivnosti oko bezbednosti mladih na internetu i u saobraćaju.

Foto: BAŠS / J. Marković

Nema stajanja za nas. Tu smo da deci iz svih opština Beograda, učinimo da besplatno uživaju u sportovima koje vole, ali i da se edukuju o raznim temama. Vatrene lopte, kako ga mi zovemo, ili igra između dve vatre je nešto zaista posebno i sprema se spektakl za početak juna. A uključeni smo u manifestaciju Beogradski dani porodice, koje će se u toku juna održati u centru glavnom grada. Deca su naša budućnost a porodica stub svega – istakao je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport.