08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SILOVAO, PA ZVERSKI UBIJAO BABE: Milovan iz Svrljiga ulivao strah u kosti staricama, odahnule nakon što je osuđen na 40 godina robije!

SILOVAO, PA ZVERSKI UBIJAO BABE: Milovan iz Svrljiga ulivao strah u kosti staricama, odahnule nakon što je osuđen na 40 godina robije!

Svrljižanin Milovan Mišić, koji je postao poznat kao jedan od najsurovijih ubica na ovim prostorima, izbegao je doživotnu robiju zbog zločina koje je počinio. 

Njegova prva žrtva bila je Ljubinka Nikodijević (66), koju je zverski 2000. godine zaskočio na ulici, uvukao u njenu kuću i pokušao da je siluje. Kako se ona grčevito branila, izudarao je cepanicom dok se nije onesvestila, silovao je, a zatim je do smrti ubadao nožem. Iako su postojali elementi najtežeg krivičnog dela, Mišić je dobio samo 13 godina zatvora zbog okvalifikovanja zločina kao običnog, a ne teškog ubistva.

Nakon što je izašao iz zatvora, Mišić je nastavio sa svojim bolesnim ponašanjem. Upao je u kuću Kosanke Živković (89) sa namerom silovanja, ali je sprečen. Iako se svukao, što je jasno ukazivalo na njegove namere koje je sprečila Kosankina ćerka koja je naišla dok se on spremao da joj napadne majku, tužilaštvo je optužnicu za pokušaj silovanja preinačilo samo u pokušaj teške krađe za šta je osuđen na godinu dana zatvora.

Mišićev naredni zločin bio je nad Milinkom Jeftić (82) iz Svrljiga. Ušao je u njenu kuću, tukao je, silovao, ugušio, i pokušao da podmetne požar kako bi prikrio zločin. Policija je brzo posumnjala na njega, a DNK tragovi su ga povezali sa ovim užasnim delom. Na suđenju je negirao zločin, čak pokušavajući da ospori nalaz veštaka.

Obducentski nalaz oborio je alibi koji su mu dala dvojica prijatelja jer je ustanovljeno da je baka Milinka ubijena u periodu od 18 do 23 časa, kada Mišić nije bio kod kuće u kojoj je boravio. 

Javno tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina robije za Mišića, ali je prvobitno osuđen na 37 godina zatvora. Nakon žalbe tužilaštva, Apelacioni sud u Nišu ga je osudio na maksimalnih 40 godina robije.

Meštani sela Beloinje, gde je Mišić izvršio svoje zločine, opisali su njegovo teško detinjstvo i problematičan odnos sa roditeljima. Psihijatri su spekulisali da je patološki odnos sa bakom možda bio okidač za njegovu opsesiju silovanja i ubijanja starijih žena.

Krao je od detinjstva, nema kuće u koju nije ušao. Otac ga je svirepo kažnjavao, sećam se da sam ga jednom prilikom video vezanog za njihovu kapiju, ali bilo je sve džabe. Majka ga je ostavila i vratila se negde u okolinu Pirota, odakle je bila rodom. Posle sam čuo da ju je zgazio voz. Znam da ga je baka očuvala umesto majke pa nam je svima čudno što ubija starice – pričali su nam tada meštani Beloinja.

BONUS VIDEO