05/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

SILOVALI SU MI SINA 5 PUTA, SAD JE NA LEKOVIMA ZA SMIRENJE! Novi detalji optužbe za seksualno zlostavljanje u specijalnoj školi u Nišu!

SILOVALI SU MI SINA 5 PUTA, SAD JE NA LEKOVIMA ZA SMIRENJE! Novi detalji optužbe za seksualno zlostavljanje u specijalnoj školi u Nišu!

NJemu je pružena psihijatrijska terapija, a očekuje se da baš stručnjaci za mentalno zdravlje razjasne da li je zaista pet puta silovan u toaletu škole, kao što tvrdi njegov otac, jer nalaz Instituta za sudsku medicinu, pokazuje da nema povreda nastalih tokom zlostavljanja. Ali, s obzirom na to da je od navodnog nasilja prošlo više od mesec dana, takve povrede se naknadno i ne mogu dijagnostikovati.

Iako u školi tvrde da poštuju princip nulte tolerancije na nasilje, a otac sumnja da upravo ova ustanova zataškava slučaj zlostavljanja njegovog sina, mnogima je indikativno što je pre samo tri dana došlo do smene na čelu škole. Na mesto direktora postavljena je Marina Perić, ali nije poznato da li je reč o redovnoj proceduri po isteku mandata prethodnika ili o vanrednoj smeni, pišu Novosti.

Foto: shutterstock

Nasilje, ilustracija

Dejan Nikolić, iz okoline Merošine, koji je javnosti ispričao svoje optužbe, tvrdi da je njegov šesnaestogodišnji sin duboko traumatizovan zbog dugotrajnog maltretiranja od strane drugog učenika ove škole.

Dečak, prema rečima oca, tvrdi da dva meseca trpi nasilje od drugog učenika, a čitav slučaj pre nedelju dana prijavljen policiji. Dejan kaže da je sina odveo na Institut za sudsku medicinu, ali tamo povrede nisu uočene, pa bi veštačenje psihijatra moglo da potvrdi navode dečaka.

Dali su mu lekove za smirenje, da nastavi da ih pije. Malo se smirio otkako je kod kuće i kad sam mu rekao da više neće ići u školu dok se ne reši slučaj zlostavljanja – priča Dejan. – Zbog svega ovoga dete bi moglo da izgubi godinu. On dobar đak, dobitnik Vukove diplome, ali najvažnije mi je njegovo zdravlje, da on bude dobro.

Iz policije su potvrdili da je slučaj prijavljen, da su sve prosledili tužiocu i da čekaju reakciju Višeg tužilaštva u Nišu, nadležnog za ovakve slučajeve, koje će dalje preduzeti sve radnje.

Pravni zastupnik Vojkan Vojinović, kaže da postoje osnove za sumnju da je nad dečakom izvršeno teško krivično delo.

Postoje sumnje da je moj klijent u internatu pretrpeo seksualno zlostavljanje od drugog učenika iste škole. On je saslušan u Policijskoj upravi, i u toku je postupak pred nadležnim državnim organima. U školi je u toku disciplinski postupak, a slučajem se bavi i Više javno tužilaštvo. Ukoliko se pokaže da je postojao propust u radu zaposlenih, podneću prijave državnim organima i tužbe sudovima. Što se tiče maloletnika počinioca, o njegovom eventualnom gonjenju odlučiće tužilaštvo, jer se delo goni po službenoj dužnosti – naveo je Vojinović.

Foto: Photo by Kat J on Unsplash

Nasilje, ilustracija

Škola „Bubanj“ ranije je saopštila da su preduzete mere pojačanog nadzora, kao i da su obavešteni roditelji i obavljeni razgovori sa učenicima.

Slučaj jezivog zlostavljanja obelodanio je otac. On je ispričao da je pre nekoliko nedelja primetio čudno ponašanje svog sina, koji od ponedeljka do petka boravi u domu, a vikendom su zajedno. Tek posle ubeđivanja dečak mu je teškom mukom priznao da ga je vršnjak u toaletu škole seksualno napastvovao više puta, a da su žalbe vaspitačima, kojima je smeo da se požali samo na bolove u stomaku, shvaćene samo kao izgovor da ne bude na nastavi.

Silovan je u školi pet puta. Bio je pod strašnim pretnjama drugog učenika. Dok mi je dete zlostavljano u toaletu, jednom ih je čak zatekao vaspitač, ali ih je samo poslao u učionicu – priča otac.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);