08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„SILNI SU ONI KOJI SU PROTIV NAS ALI SRBIJA JE NAŠA NAJVEĆA SVETINJA“ Jaka poruka Vučića pred let u Njujork: Istina je jedna i večna (FOTO)

"SILNI SU ONI KOJI SU PROTIV NAS ALI SRBIJA JE NAŠA NAJVEĆA SVETINJA" Jaka poruka Vučića pred let u Njujork: Istina je jedna i večna (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je jutros u Hramu Svetog Save pred polazak za Njujork.

„Pred put u Njujork zatražio sam blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji – hramu Svetog Save u Beogradu. Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje.

Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna.

Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija, napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Podsetimo, predsednik Vučić putuje danas u Njujork gde će učestvovati na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojoj će se razmatrati Rezolucija o Srebrenici, a koja je zakazana za 23. maj.

Podsetimo, lider Srbije je tokom jučerašnjeg dana najavio putovanje u Njujork, ali ne da se bori protiv nekoga, ni protiv velikih sila koje nam, kako je rekao, stavljaju jaram oko vrata, već da se bori za našu Srbiju.

– I to nije ni protiv koga, ni u našoj zemlji, ni u regionu. U petak se vraćam iz Njujorka. U subotu ću već da budem sa našom braćom i sestrama Bošnjacima koji žive u Srbiji. Da im kažem da imamo zajedničku budućnost – poručio je Vučić na centralnoj predizbornoj konvenciji liste „Aleksandar Vučić Novi Sad sutra“ u Novom Sadu.

Dodao je da, šta god da se desi, zajedno ćemo graditi budućnost.

– A do tada, biće borba neprestana. I biće im teže nego što su mislili. Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi. Nikoga se ne plašimo, jer slobodna i slobodarska Srbija nema čega da se plaši – zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da je vlast u Novom Sadu u prethodnih deset godina, baš kao i u Nišu, dovela deset fabrika i naučno-istraživačkih centara, te upitao koliko je fabrika prethodna vlast dovela u Novi Sad.

– Setite se, dragi prijatelji, ima li i jedne fabrike koju pre toga nisu uništili, i da li ima ijedne koju su doveli za vreme svoje vladavine. Ovo drugo – nema nijedne, a odgovorno tvrdim da su uništili sve čega su se dotakli. Ako oni pobede ponovo će da nam katanče fabrike, ponovo će ljudi da čekaju na birou za nezaposlene 10 i 20 godina – rekao je Vučić.

To ne sme da se dozvoli, istakao je on.

BONUS VIDEO