24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Obrazlaže se odluka o imenovanju novog mandatara i predsednika Skupštine (FOTO)

SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Obrazlaže se odluka o imenovanju novog mandatara i predsednika Skupštine (FOTO)

Srpska napredna stranka održava danas sednicu svog Predsedništva, sa početkom u 17 sati.

Nakon sednice, koja se održava u sedištu SNS-a, predviđene su izjave za medije. Kako se nezvanično saznaje javnosti će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević.

Podsetimo, kako smo saznali ranije danas, vrh Srpske napredne stranke saglasio se o kadrovskim rešenjima kada je reč o predsedniku Narodne skupštine i mandataru za sastav nove vlade.

Saglasnost o ova dva veoma bitna mesta za arhitekturu buduće vlasti postignuta je sinoć na sastanku najužeg rukovodstva najjače političke opcije u državi i očekuje se da bude obrazložena na današnjoj sednici predsedništva stranke koja je zakazana za 17 časova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u sedište stranke.

Brojni članovi SNS-a stigli su u sedište stranke, a došao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predsednik SNS-a Miloš Vučević.

Pored predsednika na sednicu stižu i ostali članovi predsedništva, kao što su Irena Vujović, Petar Petković i Aleksandar Martinović.

Stigli su i Nikola Selaković, Maja Gojković, Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Na sednicu je stigao i Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić i ministar finansija Siniša Mali.

Podsetimo, juče su Predsedniku Vučiću čestitku za rođendan  uputili predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev, predsednik Republike Italije Serđo Matarela, predsednik Bolivarske Republike Venecuele Nikolas Maduro Moros, predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

 

BONUS VIDEO: