28/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

SEDMACI KOD PETROVCA NA MLAVI GODINU DANA MALTRETIRAJU ŠKOLSKOG DRUGA! Nazivaju ga raznim imenima, tuku ga, teraju ga da koristi SNUS! (FOTO)

SEDMACI KOD PETROVCA NA MLAVI GODINU DANA MALTRETIRAJU ŠKOLSKOG DRUGA! Nazivaju ga raznim imenima, tuku ga, teraju ga da koristi SNUS! (FOTO)

Godinu dana traje nasilje nad učenikom sedmog razreda u osnovnoj školi u Velikom Laolu. Kako je objavljeno na društvenoj mreži Redit, tri dečaka terorišu čitavu školu i, kada god je neko dete drugačije od drugih, „uzimaju ga na zub“.

Naime, on je u šestom razredu imao malo dužu kosu, te su ga deca zadirkivala zbog toga. Pričali su mu da je drugačije polne orijentacije (da ne koristim druge izraze koje su oni koristili), da je ružan i da se ošiša. Na kraju je to uradio zbog njih – piše u objavi na ovoj mreži.

Foto: Printscreen

 

Sve kulminira kada iste godine, isti dečaci donose snus u školu (nikotinske vrećice u kojima je vlažni i mleveni duvan koje se stavljaju između usne i desni gde pljuvačka rastapa sadržaj kesice), gde su dečaka koji je žrtva nasilja naterali da ga koristi.

Dečak je žrtva i fizičkog nasilja, gde ga ista grupa vrlo često tuče, pa je tako završio i sa težim povredama. 

Kako se dalje navodi na ovoj društvenoj mreži, policija nije reagovala u ovom slučaju, jer su porodicu dečaka žrtve uputili na školu, dok je direktorka iste preporučila da se dete odvede psihologu.

Očajna porodica tražila je rešenje i iskustva, jer se slučaj praktično ne mrda sa mrtve tačke.

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Direktorka Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Velikog Laola Katarina Konić oglasila se nakon našeg upita o konkretnom slučaju, kao i merama koje su preduzete. Saopštenje prenosimo u celosti.

Napominjemo i da je, nakon što se oglasila škola za Republiku, originalna objava na Reditu obrisana.