23/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„SADRŽAJAN I PRIJATELJSKI RAZGOVOR“! Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane! (FOTO)

"SADRŽAJAN I PRIJATELJSKI RAZGOVOR"! Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

– Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej @ghanamfa o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese.

Razmenili smo mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu naših zemalja u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

Zamolio sam uvaženu ministarku @ayorkorbotchwey_ da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni – napisao je Vučić na Instagramu. 

 

 

BONUS VIDEO