03/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

REKAO JE SAMO „HELP“, DEVOJKA JE POČELA DA GUTA VODU I DA SE DAVI! Srbin spasio Poljake na Lefkadi: Poklopili ih talasi od 2 metra!

REKAO JE SAMO "HELP", DEVOJKA JE POČELA DA GUTA VODU I DA SE DAVI! Srbin spasio Poljake na Lefkadi: Poklopili ih talasi od 2 metra!

Podvig Srbina koji je od gotovo sigurnog davljenja spasio muškarca i ženu, ostaće ovom paru skoro sigurno u sećanju celog života. Njegovu priču podelila je ponosna supruga Milica koja je istakla da su imali sreću što je njen muž, inače pripadnik specijalnih jedinica, našao u njihovoj blizini.

Hoću da podelim sa vama jedan, na sreću, divan dan sa Lefkade. Zadnji dan odmora proveli smo na Milos plazi, talasi su bili i do 2m. Ja se naravno nisam usudila da zaplivam ozbiljnije, dok suprug bukvalno celog dana nije izašao iz vode… Njemu talasi ne smetaju, radio je dve godine kao spasilac, prošao obuku za talase, sada radi kao vojnik u specijalnoj jedinici i fizički je spreman – počela je Milica svoju priču i dodala: 

Jedan par, čini mi se da su iz Poljske, je imao sreće da se baš moj suprug našao u blizini, a i dosta smo obraćali pažnju tog dana na ljude oko sebe, jer je baš bilo rizično za plivanje. Čudili smo se kako roditelji pustaju decu da sama idu daleko. –

Foto: pixabay.com

Plaža Lefkada

Samo je rekao“Help“

Kako navodi u svojoj ispovesti, par se udaljio od obale, a onda je devojka krenula da gubi snagu.

Talasi su krenuli da je poklapaju i da je vraćaju nazad, njen momak isto vidino umoran nije uspeo da joj pomogne. Moj suprug je video da se muče i otplivao do njih pitao da li mogu da plivaju, dečko je samo rekao „Help“, a devojka je već počela da guta vodu i da se davi. Bila je, hvala Bogu, za toliko prisebna kada joj je moj suprug pružio ruku, uhvatila se i držala svom snagom i tako je izvukao do plićaka. Momak je izašao sam i sve se dobro završilo! Zahvaljivali su se narednih 15minuta – napisala je ona u grupi Grčka info.

Dodala je i da je veoma ponosna na svog supruga, ali i uputila apel na sve turiste da pripaze kada su talasi veliki.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);