Foto: ST/N. PANČIĆ

U svečanoj sali JSD Partizan, na stadionu u Humskoj 1, održana je sednica Upravnog odbora a potom i vanredna sednica Skupštine Društva.

Saopštenje JSD Partizan posle današnje Skupštine prenosimo u celosti:

– U prisustvu delegata koji nose 69 od ukupno 93 glasa (Prisutni predstavnici 17 od ukupno 23 aktivna kluba Društva) u Skupštini JSD Partizan, potvrđene su odluke i usvojeni predlozi UO Društva.

Izmenom Statuta JSD Partizan, omogućeno je da na mesto potpredsednika Društva bude izabrana osoba koja nije član nekog od klubova. Nakon usvajanja izmene Statuta i isticanja izmene na oglasnoj tabli, na poziciju potpredsednika JSD Partizan je izabran Rasim Ljajić. Novi član Upravnog odbora JSD Partizan je Željko Perkunić, predsednik rukometnog kluba Partizan.

Nakon predstavljanja izveštaja revizorske kuće Crowe RS Advisory o finansijskom poslovanju JSD Partizan i konstatacije da brojna dokumentacija nedostaje, imenovan je pravni tim na čelu sa Prof. dr Zoranom Lončarom koji će podneti krivične prijave protiv lica koja su odgovorna za nedostatak navedene dokumentacije. Skupština JSD Partizan je usvojila odluku da se fudbalskom klubu Partizan i bivšem rukovodstvu JSD Partizan izrekne javna opomena zbog tri sporne stavke: