Foto: youtube.com/printscreen

Dok publika u Srbiji s nestrpljenjem očekuje povratak Popa i Mareta na veliko platno, reditelj filma „Munje opet“ Radivoje Raša Andrić u razgovoru za Srpski telegraf kaže da se pomalo plaši tog 29. marta, kada će nastavak kultne priče premijerno biti prikazan na velikom platnu u beogradskoj MTS dvorani.

Kako smatra, sigurno će biti onih koji će reći: „Ma ovo ništa ne valja“, ali i onih drugih kojima će nove „Munje“ izmamiti osmeh.

Znam da su mnogi skeptični u vezi s nastavkom filma, ali mislim da nismo omanuli. Naš osnovni cilj je bio da nešto ne zase*emo – iskren je Andrić, koji nam u nastavku razgovora otkriva najveće tajne novih „Munja“.

Foto: Aleksandar Letić

 

Na samom početku zanimalo nas je zašto među glumcima, kao jedinog iz stare ekipe, nema Zorana Cvijanovića i njegovog lika Deda Mraza.

U samom scenariju nije bilo mesta za njega. Na ovom filmu se radilo nekoliko godina, u igri su bile razne verzije scenarija i ja nisam mnogo učestvovao u njegovom pisanju jer sam u međuvremenu radio neke druge stvari, ali sam s vremena na vreme čitao tekst. Znate, to nije jednostavan proces, već vrlo dug, naporan, pun svađa i rasprava – odgovara reditelj.