01/06/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

PRVI PUT U ISTORIJI – Počelo EP srednjoškolaca u Trebinju

PRVI PUT U ISTORIJI - Počelo EP srednjoškolaca u Trebinju

U Trebinju je u ponedeljak počelo Evropsko odbojkaško prvenstvo za srednjoškolce, koje se održava prvi put u istoriji.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske u saradnji sa Evropskom federacijom školskog sporta organizuje ovo takmičenje, koje traje do 27. maja. Učešće je uzelo 14 ekipa, koje će predstavljati svoju zemlju i škole, boreći se za medalje, ali i družiti se i razmenjivati iskustva.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić poručila je da je ovo veliki događaj za Republiku Srpsku.

Srbija će imati predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kod dečaka Srbija 1 sastavljena je od gimnazijalaca iz Pozarevca. Beograd predstavlja Srbiju 2 u muškoj i Srbiju u ženskoj konkurenciji.

Kako nas je obavestila Gorica Bilak Moconja, ESSF sportska direktorka Republika Srpska je spremna da u najboljim uslovima i u odličnoj organizaciji dočeka mlade odbojkaše, koji se tek trebaju afirmisati na međunarodnoj sceni.

Foto: Foto: BAŠS

– Čast nam je da je Tijana Bošković, koja je bila učesnik Malih olimpijskih igara Republike Srpske, a sada najbolja odbojkašica sveta promoter ovog događaja, i da će nas posetiti, te biti podsticaj mladim da postignu što bolje rezultate – poručila je Gorica Bilak Moconja.

Glavni delegat takmičenja je Goran Ivković, nekadašnji uspešni odvojkaš Crvene zvezde, Partizana, Podgorice i drugih inostranih klubova.

Foto: Foto: BAŠS

Svečano otvaranje zakazano je za 23. maj uz prigodan koncert Rock simfonije.

Za sredu je planiran

Kulturni dan – veče nacija, kada će sve ekipe predstaviti zastave svoje zemlje, svoje gradove i tradiciju zemalja iz koje dolaze.
Na otvaranju će biti i proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković, a Beogradsku asocijaciju za školski sport predstavljaće Slobodan Đurić, generalni sekretar.

Srpkinje su sa dve pobede u svojoj grupi obezbedile plasman u polufinale i borbu za medalje.