19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA IZ RUME! Za drugom se još traga!

PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA IZ RUME! Za drugom se još traga!

Socijalni radnici Centra za socijalni rad iz Bogatića pronašli su noćas u Rumi petnaestogodišnju M.M., jednu od devojčica koje su se odmetnule iz Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, i vratili je nazad u ustanovu, prema informacijama Telegraf.rs.

Potraga za drugom devojčicom, trinaestogodišnjom J.M., i dalje je u toku.

Podsećanja radi, sestre su napustile Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici 21. februara, i od tog dana im se gubi svaki trag. Nakon prijave njihovog nestanka, njihovu potragu preuzelo je nekoliko policijskih stanica.

Prema informacijama iz Centra za socijalni rad u Bogatiću, koji ima zakonsko starateljstvo nad devojčicama nakon što su iz porodičnih razloga vezanih za nasilje premeštene u Dečje selo, nisu se oslanjali isključivo na policijsku potragu u svojim naporima da ih pronađu.

Saznanje da je mlađa sestra J.M. prethodno već bežala u Rumu, gde joj se nalazi dečko, navelo je socijalne radnike na pretpostavku da su se devojčice možda tamo sklonile.

Oni su sinoć kontaktirali sestru mladića sa kojim se J.M. zabavlja i ona je otkrila da svakodnevno viđa M.M. od kada se uselila kod starije žene u Železničkoj ulici. O tome su odmah obavestili policiju i dok su stigli u Rumu, devojčicu su policajci već doveli u stanicu – otkrio je izvor pomenutog portala.

BONUS VIDEO