08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

PREMINULA ZVEZDA FILMA „DOLČE VITA“! Potvrđena NAJBOLNIJA vest!

PREMINULA ZVEZDA FILMA "DOLČE VITA"! Potvrđena NAJBOLNIJA vest!

Legendarna francuska glumica Nikol Fransoaz Florans Drajfus, poznatija kao Anuk Eme, preminula je u svom domu u 92. godini. Tužnu vest potvrdila je njena ćerka Manuela Papatakis.

Ona se na Instagramu potresnim rečima oprostila od svoje majke.

Bila sam uz nju kada je jutros preminula, u svom domu u Parizu – napisala je Manuela uz fotografiju svoje majke iz mlađih dana.

Vest o smrti jedne od ikona francuskog novog talasa potresla je francusku javnost. Ipak, Anuk Eme je stekla svetsku slavu ulogama u filmovima „Dolče vita“ Federika Felinija, „Lola“, „Jedan čovek i jedna žena“ za koji je osvojila Zlatni globus za najbolju žensku ulogu, kao i nominaciju za Oskara.

 

 

Anuk je se udavala tri puta, šezdesetih godina prošlog veka bila je u vezi sa francuskim pesnikom, romanopiscem, slikarom, dizajnerom, režiserom i bokserskim trenerom Žanom Koktom. Anuk je ćerka poznatog francuskog glumca Anrija Drajfusa i glumca Ženeviv Sorijaje, a glumačku karijeru je započela sa nepunih 14 godina. 

Detinjstvo je provela u Parizu, a krijući svoje jevrejsko poreklo promenila je ime u Fransoaz Duran. Njenu lepotu prvi je primetio reditelj Henri Kalef tokom večere u jednom kineskom restoranu i tada kreće njen vrtoglavi uspon u svetu kinematografije.

Anuk Eme je bila strastveni ljubitelj životinja i život je posvetila spašavanju i udomljavanju napuštenih životinja. 

 

 

BONUS VIDEO: