09/12/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

PREKOPANI I BLOKIRANI PUTEVI U LEPOSAVIĆU! Kurtijevi policajci postavljaju betonske barijere

PREKOPANI I BLOKIRANI PUTEVI U LEPOSAVIĆU! Kurtijevi policajci postavljaju betonske barijere

U opštini Leposavić su u toku današnjeg dana prokopani putevi preko Belog Brda koji vode ka Kopaoniku, a nešto ranije jutros put u selu Jošanica koji vodi ka Novom Pazaru.

Pripadnici takozvane kosovske policije su, prema izjavi meštana, uz pomoć teške mehanizacije prokopali puteve i postavili velike betonske ploče.

Na taj način su odsekli mnoge građane od svojih imanja i ostavili ih bez mogućnosti da koriste puteve koji se koriste decenijama unazad.

U toku prošle nedelje počelo se sa postavljanjem betonskih barijera na sredini puteva uprkos protivljenju meštana da im je to jedini vid saobraćajne komunikacije i da će mnogi zatvaranjem ovih puteva i blokadom Jarinja, koja traje već puna 23 dana, biti prinuđeni da do svojih imanja, šuma i radnih mesta putuju po više od 130 kilometara.

Pod izgovorom borbe protiv kriminala i u prethodne dve godine pripadnici tzv. kosovske policije su često prekopavali lokalne seoske puteve, a kasnije su na velike pritiske meštana i međunarodnih misija ti putevi bivali ponovo otvoreni, ali u mnogo manjem broju nego što je to bilo pre akcija policajaca.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);