Foto: FK Bratstvo 2019 Prigrevica

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Vojvođanske lige „Sever“, jeste Fudbalski klub Bratstvo 2019 iz Prigrevice.

 

– Istorijat kluba:

Prigrevica, mesto koje je smešteno u opštini Apatin, a od ovog grada udaljeno deset kilometara, dok je sa druge strane od Sombora udaljeno 20 kilometara iznedrilo je fudbalski kolektiv koji iz godine u godinu obara sve rekorde.

Te 2019. godine u Prigravici je osnovan klub Bratstvo 2019 koje se u fudbalsko takmičenje uključilo u sezoni 2019/20 u okviru MFL Sombor 2. razred. Već prve sezone klub je izborio plasman u viši rang, a tokom naredne dve, fudbaleri iz Prigrevice nastavili su sa uspesima, pa su već u svojoj četvrtoj sezoni od kako se takmiče, stigli do Vojvođanske lige „Sever“, a čini se da tu ne žele da se zaustave.

Treba napomenuti da su fudbaleri Bratstva 2019 tokom prethodne tri sezone tokom kojih su prelazili iz ranga u rang, doživeli samo dva rezultatska neuspeha. Oba su se dogodila u finišu prethodne sezone kada su u okviru PFL Sombor poraženi od Radničkog 1918 u Ratkovi rezultatom 1:0, kao i od ekipe Lipara u Prigrevici identičnim minimalnim rezultatom 1:0, mada je u tom momentu plasman u viši rang već bio obezbeđen.

Foto: FK Bratstvo 2019 Prigrevica

Grb FK Bratstvo 2019 Prigrevica