06/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

POZNATI MODNI LANAC ZATVARA SVE SVOJE PRODAVNICE! Hitno su se oglasili – OVI PREDMETI IDU NA AUKCIJU!

POZNATI MODNI LANAC ZATVARA SVE SVOJE PRODAVNICE! Hitno su se oglasili - OVI PREDMETI IDU NA AUKCIJU!

Početkom avgusta najavljeno je da bi modna grupa Esprit mogla do kraja godine zatvoriti svih svojih 56 prodavnica u Nemačkoj, a sada su potvrđeni ovi planovi.

Ovaj poznati modni lanac, koji je bio omiljen među ženama, suočava se s neizvesnom budućnošću i odlučio je da zatvori sve svoje prodavnice. U okviru procesa likvidacije, imovina sedišta kompanije biće ponuđena na aukciji.

Šta će sve biti ponuđeno na aukciji?

Na aukciji će se naći razna oprema iz sedišta Esprita u Ratingenu i iz logističkog centra u Mönchengladbachu. Prema dostupnim informacijama, na nekoliko aukcija biće ponuđeno oko 2.000 artikala, uključujući 400 kancelarijskih radnih stanica s podesivim stolovima po visini, kao i oko 500 električnih uređaja poput računara, tableta, pametnih telefona, televizora i sistema za videokonferencije. Takođe, kupci će moći da licitiraju i za 40 automobila iz flote Esprita, dok odeća neće biti deo aukcije.

Zbog zatvaranja prodavnica, oko 1.300 radnika ostaje bez posla, a posao Esprita je trenutno u fazi likvidacije. Prodavnice koje još uvek imaju robu na raspolaganju zatvoriće se najkasnije do kraja novembra, kako je izjavio glasnogovornik kompanije. Neki od objekata su već zatvoreni, a nemački mediji prenose da su informacije o zatvaranju izazvale zabrinutost među zaposlenima.

BONUS VIDEO