22/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

POZNATA INFLUENSERKA NAVLAČI DECU NA ANOREKSIJU! Kosti joj probijaju kožu, izgleda kao ŽIVI SKELET – šok fotografije bolesne devojke! (FOTO)

POZNATA INFLUENSERKA NAVLAČI DECU NA ANOREKSIJU! Kosti joj probijaju kožu, izgleda kao ŽIVI SKELET - šok fotografije bolesne devojke! (FOTO)

Evgenija Kuni, poznata kao „najmršavija jutjuberka“, postala je jedna od najkontroverznijih ličnosti na Jutjub platformi. Ona ima stotine hiljada pratilaca i redovno objavljuje video snimke na kojima se vidi njen izuzetno mršav izgled.

Ovo je izazvalo zabrinutost među stručnjacima i kritičarima koji tvrde da njen video sadržaj može izazvati opasne trendove među mladima, posebno kada su u pitanju poremećaji u ishrani.

 

 

Neki brane Kuni, tvrdeći da ona jednostavno izlaže svoj život na platformi, dok drugi upozoravaju na potencijalne posledice. Mladi ljudi su posebno osetljivi na uticaj društvenih medija, a viđenje takvog ekstremnog fizičkog stanja može izazvati pokušaje imitacije ili razvijanje nerealnih standarda lepote.

Javnost izražava zabrinutost da Kuni možda nesvesno promoviše anoreksiju ili druge poremećaje u ishrani.

Ova bolest je ozbiljna i može biti fatalna, a promovisanje takvog izgleda može biti opasno za one koji su već skloni poremećajima u ishrani.

Ovo podstiče pitanja o slobodi izražavanja i odgovornosti na internetu. Treba li platforme poput Jutjuba da prepoznaju potencijalnu opasnost i preduzmu korake kako bi zaštitile svoje korisnike?

S druge strane, postavlja se pitanje da li su kreatori odgovorni za mentalno i fizičko zdravlje svojih pratilaca ili su oni koji konzumiraju takav sadržaj odgovorni za sebe?

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);