19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

POZNAT JOŠ JEDAN UČESNIK EURA: Gruzija posle PENAL RULETA rezervisala kartu za Nemačku!

POZNAT JOŠ JEDAN UČESNIK EURA: Gruzija posle PENAL RULETA rezervisala kartu za Nemačku!

Dobili smo još jednog od preostala tri učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj – reprezentaciju Gruzije koja je savladala Grčku i prvi put u istoriji ide na EURO!

Pobednička ekipa ići će u Grupu F, zajedno sa Turskom, Portugalom i Češkom, nimalo lakim rivalima.

Na stadionu „Boris Pajčadze“ gledali smo „rovovsku“ borbu tokom celog regularnog dela koja se prenela i na produžetke nakon što nije bilo golova za 90 minuta igre.

Rasplamsala se borba tada, timovi su imali nekoliko prilika, koncentracija je pala u defanzivi, ali niko to nije uspeo da kazni pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Otežavajuća okolnost za domaću selekciju bila je ta što je udarna igla Gruzina, Kviča Kvaračkelija, morala da napusti teren ranije zbog povrede, najverovatnije usled prevelike iscrpljenosti.

Bakasetas je promašio prvi penal za Grčku i Mamadašvili je tada dobio ogromne ovacije zbog velike odbrane.

Mikautadze se u trećoj seriji propisno obrukao i šutnuo loptu po zemlji metar pored stative, pa su se Grci tada potpuno vratili u igru pogotkom Bukalakisa. Utihnuli su malo navijači Gruzije, da bi ih ponovo razbudio Dvali pogotkom u narednoj seriji. Jakumakis se potom potpuno odužio Mikautadzeu u četvrtoj seriji – promašenim celim golom. Tada je Gruzija dobila meč loptu koju je iskoristio Kvekveskeri i poslao svoju zemlju po prvi put ikada na Evropsko prvenstvo.

Ostalo je da večeras dobijemo bolje iz duela koji su upravo počeli Ukrajina – Island i Vels – Poljska i tada ćemo znati sve učesnike kontinentalne smotre.

BONUS VIDEO: