01/04/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

POLICAJKA S KOSOVA ZATRLA CELU SVOJU PORODICU: Dan pre KRVAVOG PIRA tetki dala 12.000 evra, EVO I ZBOG ČEGA!

POLICAJKA S KOSOVA ZATRLA CELU SVOJU PORODICU: Dan pre KRVAVOG PIRA tetki dala 12.000 evra, EVO I ZBOG ČEGA!

Valjdete Blaca, Foto: Printscreen/facebook

Policajka Valjdete Blaca ubila je četiri člana svoje porodice, a potom presudila i sebi u nezapamćenom zločinu koji se odigrao pre 3 godine u Gnjilanu. Detalji su tada šokirali mnoge.

Ona je sa po dva hica iz pištolja presudila braći Blerimu (33) i Fisniku (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditeljima, majci Hanife (66) i ocu Zećiru (70), a zatim je bila sama sa njihovim telima u kući nekoliko sati.

Kako je tekao zločin?

U svom pohodu, Valjdete je koristila službeni pištolj, a u vreme između ubistva svoje porodice i samoubistva, sprečila je navodno tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tela.

Valjdete Blaca
Valjdete Blacafoto: Printscreen Facebook

Kada je na vrata zakucala njena tetka Valjdete ju je, plašeći se da će videti tela svojih bližnjih, oterala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj.

To je bio trenutak kada je Valjdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

Šta je bio motiv?

U medijima se spekulisalo da je policajka imala psihičkih problema, kao i da je zbog istih trebalo da bude premeštena na novo radno mesto.

Ona nije izlazila na teren već se bavila administrativnim poslovima. Ova odluka je potvrđena 16. oktobra 2019. godine zbog „zdravstvenih razloga“, a njoj je tom prilikom oduzeto službeno oružje.

Policija je istakla da je u periodu od 2016. do 2019. godine Valdeta je imala 14 sastanaka sa psihologom, a vlasti su je poslali na kliniku, gde joj je ustanovljena dijagnoza i prepisana terapija. Poslednji tretman imala je 3. oktobra 2019. godine, a tada je preporučeno da zbog zdravlja preda pištolj i uniformu zbog mentalnih problema, te je dobila i odgovarajuću terapiju, tvrdi policija.

Prema navodima policije, oružje Valjdete je oduzeto i bilo je skladišteno u stanici u kojoj je ona radila. Iako organi vlasti kažu da i dalje istražuju kako je oružje nestalo, kosovski mediji spekulisali su da ga je najverovatnije ukrala iz policijske stanice.

Dala tetki 12.000 evra za sahranu?

Portal „Reporteri“ naveo je tada da je policajka duže vreme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 evra, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namenjen za sahranjivanje cele porodice.

Prema rečima rođaka porodice, ova porodica je delovala kao složna, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme.

– U stvari, Valjdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima – kazao je rođak porodice.

(INFO/INFO)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1250033’, content_type: ‘product’});