13/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

POKAZALI STE DA JE SRPSKI BASKET NA VRHU EVROPSKOG SPORTA! Predsednik Vučić čestitao reprezentativcima SREBRO sa EP u Beču!

POKAZALI STE DA JE SRPSKI BASKET NA VRHU EVROPSKOG SPORTA! Predsednik Vučić čestitao reprezentativcima SREBRO sa EP u Beču!

Basket reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu prvaka Evrope, pošto su izgubili u finalu od Austrije rezultatom 18:17.

Ovaj poraz označava kraj niza odličnih rezultata koje su „orlovi“ ostvarivali na šampionatima Starog kontinenta, kada su osvojili pet zlatnih medalja u nizu.

Na osvojenoj srebrnoj medalji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke našim basketašima:

 

 

– Srebrni basketaši, najiskrenije čestitke na osvojenoj medalji na Evropskom prvenstvu. Vaša izuzetna borbenost i timska koordinacija sve su nas oduševili i pokazali da je srpski basket na vrhu evropskog sporta. – napisao je predsednik Vučić na društvenoj mreži X.

Ovaj poraz predstavlja izostanak zlata, ali i nastavak kontinuiteta odličnih rezultata koje je basket reprezentacija Srbije ostvarivala u proteklom periodu.

Srbija je pružila snažnu borbu tokom celog turnira, a plasman u finale i osvajanje srebrne medalje predstavljaju veliki uspeh za našu reprezentaciju.

Izuzetna borbenost i timska koordinacija naših basketaša tokom turnira bili su impresivni, ostavljajući snažan utisak na publiku i pokazujući da srpski basket i dalje drži visok nivo u evropskom sportu.

Srebrna medalja na Evropskom prvenstvu predstavlja značajan doprinos srpskom sportu i donosi ponos našoj zemlji.

Austriji je, podsetimo, ovo prva medalja na šampionatima Starog kontinenta.

BONUS VIDEO