20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

PODIŽE SE OPTUŽNICA PROTIV DRAGIJEVIĆA I JANKOVIĆA! Evo šta se sad istražuje u slučaju Danke Ilić!

PODIŽE SE OPTUŽNICA PROTIV DRAGIJEVIĆA I JANKOVIĆA! Evo šta se sad istražuje u slučaju Danke Ilić!

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naredilo je nova veštačenja u sklopu istrage u slučaju nestaka i ubista dvogodišnje Danke Ilić protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića kako bi se utvrdilo tačno vreme na snimcima sa sigurnosnih kamera izuzetih sa privatnih kuća.

Očekuje se da će optužnica protiv osumnjičenih biti podignuta pošto je preostalo manje od mesec dana do isteka roka za njeno podizanje.

Foto: Društvene mreže

Srđan Janković i Dejan Dragijević

Policija je iz kuća Dragijevića i Jankovića odnela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korišćene prilikom ubistva, a potom sakrivanja tela devojčice. Među izuzetim predmetima su garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sekira, dva noža za klanje svinja. Nažalost, ni na jednom analiziranom predmetu nisu pronađeni DNK tragovi Danke Ilić.

Foto: ST/Dragan Kadić

Spisak oduzetih stvari iz kuće Dejana Dragijevića

Prema nezvaničnim saznanjima, na motornoj testeri nisu pronađeni ni ljudski ni životinjski biološki tragovi, dok su na noževima pronađeni samo tragovi životinjske krvi. Na sekiri su, međutim, pronađeni tragovi krvi dve osobe – jednog osumnjičenog i njegovog rođaka. Takođe, na pantalonama jednog od uhapšenih pronađena je njegova krv, kao i krv koja je pronađena u službenom automobilu.

Iskazi osumnjičenih

Dejan Dragijević je na prvom saslušanju ispričao da je bio suvozač u službenom automobilu „fiat panda“, dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković. Navodno je priznao da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je bila na putu, ali nije otkrio gde se nalazi telo devojčice. Sa druge strane, Janković se na saslušanju branio ćutanjem, a kasnije je negirao bilo kakvu vezu sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Foto: INFO

Osumnjičeni dovedeni na saslušanje

 

BONUS VIDEO