03/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

POČINJE SEZONA KUPANJA NA ADI CIGANLIJI! Evo šta će sve posetioci imati na raspolaganju!

POČINJE SEZONA KUPANJA NA ADI CIGANLIJI! Evo šta će sve posetioci imati na raspolaganju!

Zvanična sezona kupanja na Adi Ciganliji otvara se sutra u 12 časova kada počinje sa radom spasilačka služba, saopšteno je iz Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“.

Na kupalištu će dežurati i dve ekipe Hitne pomoći, Komunalna milicija i dežurna služba obezbeđenja Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“. Posetioci će moći da uživaju na plaži od 10.30 do 18.30 časova.

– Ove godine, po trinaesti put, JP ‘Ada Ciganlija’ s ponosom dobija priznanje ‘Plava zastava’, koje je ujedno simbol čistoće vode u Savskom jezeru, uređenosti plaže, efikasnosti spasilačke službe i bezbednosti na samom kupalištu – navodi se u saopštenju.

Iz Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“ apeluju na sve ljubitelje „beogradskog mora“ da poštuju radno vreme kupališta, pravila ponašanja na kupalištu, kao i sva upozorenja spasilačke službe.

Imajte samo na umu da su cene na Adi Ciganliji gotovo pa jednake onima na pojedinim inostranim plažama koje se nalaze pored pravog mora. O kojim sumama je reč najbolje ilustruje priča jednog Beograđanina koji je nedavno objavio da ga jeftnije košao ručak u centru Rima, nego par pića na Adi.

U jednom kafiću domaća kafa košta 240 dinara, dok je u ostalim kafićima u Beogradu oko 180. Espreso je 240, a sa mlekom skoro 300, odnosno 290 dinara. Neskafa je 390, a ledena kafa čak 490 dinara. Što se tiče sokova, flašica gaziranog soka od 0,33 litara je 385 dinara, negazirani sok od 0,2 litara isto toliko, a limunada čak 440 dinara, prenosi Espreso.

Što se tiče hrane, na primer porcija ćevapa, pileći file, pivo i kisela voda koštaju 2.940 dinara. Kao i uvek, ima i onih koji smatraju da su cene korektne s obzirom na inflaciju.

 

Bonus video