05/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

PETROVIĆIMA HILANDAR DONIRA VINO! Nakon otimanja od strane Kurtijeve policije, lepe vesti stižu iz najveće srpske svetinje!

PETROVIĆIMA HILANDAR DONIRA VINO! Nakon otimanja od strane Kurtijeve policije, lepe vesti stižu iz najveće srpske svetinje!

Manastir Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj pokloniće 20.000 litara vina iz sopstvene vinarije porodici Petrović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji kojima je policija privremenih institucija oduzela vino suprotno svim zakonima i propisima, odnosno kao vid odmazde zbog učestvovanja u filmu o nobelovcu Peteru Hendkeu.

Manastir Hilandar je kontaktirao porodicu Petrović iz Orahovca sa namerom da podrži njihovu borbu za opstanak na Kosovu i Metohiji i pokloniće im 20.000 litara hilandarskog vina.

Foto: Instagram/ radio.gorazdevac

Oduzimanje vina u Velikoj Hoči

Srđan Petrović je prihvatio poklon i kazao da mu je vino oduzeto samo zato što je glavni akter filma „Čekajući Handkea“ koji govori o položaju Srba na Kosovu i Metohiji i njihovoj borbi za opstanak.

Oduzimanje vina nema nikakvog utemeljenja u zakonima i propisima, a manastir Hilandar kao kuća svih Srba posebno brine za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Srđan i njegova porodica nisu sami, Hilandarci su sa njima i svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način bar delom će biti nadoknađena šteta načinjena Petrovićima nasilnim i protivpravnim oduzimanjem vina iz njihove vinarije u Velikoj Hoči – navodi se u saopštenju manastira, a prenosi Central media.

Vino će Petrovići skladištiti u Centralnoj Srbiji kako ponovo ne bi došlo do oduzimanja.

Podsetimo, porodici Petrović je kosovska policija nsilno otela 42.000 vina i rakije iz njihove porodične vinarije. Drama je trajala dva dana tokom kojih je kuća porodice bila pod okupacijom.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);