23/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

Peđa Mijatović otvorio dušu o smrti sina pred TV kamerama i rasplakao voditelja

Peđa Mijatović otvorio dušu o smrti sina pred TV kamerama i rasplakao voditelja

Legenda našeg fudbala, Predrag Mijatović, gostovao je u emisiji voditelja Ivana Stankovića na K1 televiziji „Šta sam tebi i ko sam sebi“, gde se dotakao i lične tragedije, bolesti sina Andreja, kojeg je dobio iz svog prvog braka sa Elenom Karić, a koji je preminuo sa 14 godina.

Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega. Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje se mi doktor davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta… Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se ceo život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pažnju na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo – tako vaspitavam i svoju decu.

– Bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz ugla roditelja. Ali životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto neverovatno. Ima još jedna neverovatna stvar, sad mogu da pričam o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna ličnost. Svaki put kad sam pomislio, a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspeh, da sam dasa i čudo, sin je dobijao krize. To je neverovatno. Sećam se, prolazi mi kroz glavu… Iz Madrida moram hitno u Valensiju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš finansijsku korist i da imaš privilegije jer doktori fudbal da ti objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto….

– To me stvarno dobro spustilo na zemlju i definitivno mislim da je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on… To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve – bila je ispovest Peđe Mijatovića o sinu Andreju, koja je rasplakala i voditelja, koji nije mogao da sakrije suze.