08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

PARTIZAN STRAŠNO OTVORIO DRUGU ČETVRTINU: Crno-beli u velikom naletu

INFO

KK Partizan – KK Crvena zvezda 39:27

(24:22)

TOK MEČA

5. minut – Lazarević pogađa izuzetno važnu trojku za goste.

4. minut – Panter je raspalio atmosferu pogotkom sa poludistance, a nakon što je Mitrović konačno poentirao za Zvezdu usledila je trojka Trifunovića.

3. minut – Za tri je neprecizan i Tompkins. To koristi Smit koji pogađa trojku i odvodi Partizan na prvi dvocifreni plus! Crno-beli u seriji 10-0. Još jednom su pogrešili u napadu gosti i sada se atmosfera u Areni rasplamsala.

2. minut –  Nakon sjajnih poena Smailagića posle izgubljene lopte Tea Partizan ide na +9 i Sferopulos zove prvi tajm aut. Problemi za crveno-bele u napadu se nastavljaju, Nedovićev erbol.

1. minut – Odličan potez Pantera koji krade loptu Rokasu i poentira. Jeftin faul je napravio Ilić na šutu Ledeja za tri. Amerikanac je realizovao sve penale.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut – Smailagić je polovičan sa linije penala. Trifunović je promašio trojku, a Panter je potom napravio užasan faul misleći da njegova ekipa nije izašla iz bonusa. Nedović je pogodio dva bacanja i izjednačio. Sjajni Smit poentira sa zvukom sirene i vraća prednost pred odlazak na pauzu. 24:22.

 

 

9. minut – Miran je Nemanja Nedović koji uzvraća istom merom van linije 6,75. Evo i poena veoma važnog Smailagića kao jedinog visokog igrača u timu Partizana. Nedović još jednom vrlo lepo ide na prodor i poentira.

8. minut – Trifunović precizan za dva posle tajm auta. Na terenu je Nedović, videćemo koliko može da pomogne. Davidovac nastavlja tamo gde je stao u prošlom meču i ponovo se sjajno snalazi, te poentira ispod koša, međutim, Obradovićev čelendž je ipak urodio plodom i poeni popularnog Dede su poništeni. To je iskoristio Smit i pogodio svoju prvu trojku.

7. minut – Smit je promašio trojku po ulasku na teren, ali je Teodosić ubrzo izgubio loptu. Branku Laziću se ponovo sviraju faulovi na Zeku Ledeju kao i na prošlom meču. Pogrešio je Avramović iz čega je Zvezda profitirala posle fenomenalne kontre i naterala Obradovića na još jedan tajm aut jer je povela.

 

 

6. minut – Ide trojka Dejana Davidovca koji je ostao sam na 45. Ledej je izgubio loptu, a fenomenalan je još jednom Mitrović na dodavanje Lazića. Crveno-beli su na seriji 7:0 i idemo na prvi tajm aut.

5. minut – Veoma lepa kombinacija Anđušića i Ponjitke, a Gedraitis je u užasnom šuterskom ritmu za tri jer je promašio još jednom. Anđušić se sjajno uveo u utakmicu i realizovao 2+1. Na drugoj strani igra sam Mitrović koji još jednom pogađa za dva.

4. minut – Luka Mitrović je posle ofanzivnog skoka Davidovca još jednom zakucao, a na drugoj strani Ledej promašuje zicer i pravi faul.

3. minut – Ledej precizan sa poludistance. Gedraitis promašuje otvorenu trojku iz kornera, ali ne i Anđušić. Dobra energija crno-belih na startu.

 

 

2. minut – Usledila je izvrsna kombinacija Teodosića i Mitrovića i zakucavanje centra Zvezde. Loš napad Partizana završen je erbolom Avramovića da bi Gedraitis ostao sam na drugoj strani.

1. minut – Avramović je otvorio meč pocepavši mrežicu za tri, a Teodosić nije uspeo da uzvrati. Anđušić je izborio dva slobodna bacanja i realizovao jedno.

POČEO JE MEČ

 

 

Pre utakmice:

19:45 – Ekipe su na zagrevanju, početak meča je sve bliži.

Foto: Starsport

Igrači Zvezde na zagrevanju

19:10 – Jago dos Santos neće igrati večeras i za njega je sezona završena. Večeras je uz saigrače na tribinama sa štakama.

INFO

Foto: Starsport

Jago sa štakama u Areni

19:00 – Podsetimo, Rokas Gedraitis je danas produžio ugovor sa crveno-belima do 2026. godine.

 

 

UVOD

 

 

Košarkaši Crvene zvezde u sezoni na izmaku, u direktnim duelima protiv večitog rivala Partizana stigli su do prva dva ovosezonska trofeja. Puleni trenera Janisa Sferopulosa prvo su u Nišu u finalu Kupa Radivoja Koraća stigli do „Žućkove levice“, da bi nedavno i u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige „počistili crno-bele“ sa terene slavivši sa 3:0, a već večeras će imati priliku da takmičarsku godinu okončaju sa još jednim peharom.

U prvoj finalnoj utakmici Košarkaške lige Srbije koja je odigrana u dvorani „Aleksandar Nikolić“, Crvena zvezda je slavila rezultatom 89:88 i u naredni meč ulazi sa velikom dozom samopouzdanja, ali osakaćena neigranjem važnih igrača, baš kao i „parni valjak“.

U redovima domaće ekipe nema Nanelija i Doužera koji su, odmah nakon Kaminskog, krenuli put Amerike. Osim njih, ni Bruno Kaboklo protiv kog je pokrenut disciplinski postupak neće pomoći crno-belima.

INFO

Foto: Starsport

Finale Superlige Srbije: Crvena zvezda – Partizan

Sa druge strane, u Zvezdi su upitni Jago i Nedović koji su se povredili baš pre dva dana, kao i Bolomboj koga nije na terenu bilo ni tada. Od ranije je povređen Hanga.

Drugi meč finalne seroje plej-ofa nacionalnog srpskog košarkaškog šampionata na programu je od 20 časova i ostaje da se vidi da li će večeras Crvena zvezda nastaviti dominaciju, ili će puleni trenera Željka Obradovića izboriti majstoricu koja im može u perspektivi doneti i prekid crnog niza od sedam uzastopnih poraza od Zvezde, ali i decenijskog posta kada je u pitanju šampionski pehar KLS.

 

 

BONUS VIDEO: