31/05/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

PALMA RUKOMETAŠICAMA JAGODINE: VI STE NEKO KO DONOSI RADOST I SREĆU

PALMA RUKOMETAŠICAMA JAGODINE: VI STE NEKO KO DONOSI  RADOST I SREĆU

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio je prijem za rukometašice Jagodine koje su osvojile titulu prvaka Srbije.

U Skupštini grada Jagodine danas je priređen prijem za igračice i rukovodstvo Ženskog rukometnog kluba Jagodina, koji je u ovoj sezoni u Srbiji osvojio sve što se osvojiti može.

Nakon druge pobede u finalu plej ofa prvenstva Srbije nad Železničarom iz Inđije, jagodinske rukometašice osvojile su titulu prvaka Srbije, a pre toga osvojile su i trofeje u Kupu Srbije i Superkupu Srbije.

– Vi ste neko ko donosi radost i sreću i ja sam vam na tome veoma zahvalan. Mi se kao grad trudimo da ličimo na vas i da budemo u svemu prvi i u tome uspevamo. Nije lako da jedan tim u svakoj novoj sezoni ima 90 posto novih rukometašica i da se sve to uklopi i osvoji titula i prvaka Srbije i Kup Srbije i Superkup Srbije. I zato čestitam i predsedniku kluba Aleksandru Miladinoviću i treneru Draganu Markovu. Grad Jagodina sa svoje strane ispunjava sve svoje obaveze prema klubu i plate su uvek na vreme i onako kako su dogovorene – rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Predsednik ŽORK Jagodina Aleksandar Miladinović zahvalio se gradu Jagodini i lično predsedniku Markoviću na velikoj podršci klubu.

– Bez podrške grada mi ne bi postigli ovakve uspehe, a oni su najveći u istoriji jagodinskog klupskog sporta – kazao je Miladinović.

Trener Dragan Markov je istakao da je ovo bila veoma teška i naporna sezona, u kojoj je bilo mnogo problema sa povredama, što je, kako je rekao, bio razlog da se ne podigne lestvica više na evropskoj sceni.

Na podršci su se zahvalile u ime rukometašica Jelena Gojković i Srna Sukur. Prijemu su prisustvovali i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Poslednjih šest godina Ženski rukometni klub Jagodina je osvojio 4 titule Prvaka Srbije, 5 trofeja Kupa Srbije i ubedljivo je najbolji tim u ženskom rukometu u Srbiji. U tih šest godina čak 30 rukometašica Jagodine danas igra u najboljim evropskim klubovima.