04/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

Ovo su danas nasrećnije žene u Srbiji! „Osnažena žena-jača porodica“ podigla Blace na noge!

Ovo su danas nasrećnije žene u Srbiji!  "Osnažena žena-jača porodica" podigla Blace na noge!

Ne smiruju se strasti u Blacu ni dan nakon završetka kampanje „Osnažena žena – jača porodica“ u ovoj opštini.

Više desetina prezadovoljnih žena ne kriju oduševljenje kampanjom, naročito grupnom psihoterapijom koja im je pomogla da izbace iz sebe sve svoje zebnje, strahove i sve što im leži na duši.

– Ja mogu samo da im čestitam, jer retko se dešava u našoj praksi da su žene baš toliko spremne da se otvore prema terapautima i da izbace iz sebe sve ono što ih muči, kao što su to učinile žene u Blacu, to su heroine u pravom smislu te reči – kaže psihoterapeut Sanja Đug.

Kampanja „Osnažena žena – jača porodica“ pokrenuta je proletos od strane Udruženja „321 Srbija“ istoimenog projekta od nacionalnnog značaja, Fondacije Humana srca i Privredne komore Srbije, a sve sa ciljem da se ženama na teritoriji cele zemlje pruži psiho-socijalna pomoć.

– Žene u Čačku, Vrnjačkoj Banji i Blacu do sada su bile u prilici da budu deo ove sjajne priče, a karavan će se nastaviti duž cele Srbije, jer zaista ima jako puno žena čije pozive dobijamo svakodnevno i koje nas očekuju – kaže izvršna direktorka Fondacije Humana Srca Nikolina Đujić.

Dame će tokom kampanje pored seansi sa vrsnim psihoterapeutima, biti u prilici da čuju i kako da sprovedu svoje biznis ideje i unaprede već postojeće uz sve podsticaje koje im država nudi. Takođe, radionice koje se održavaju tokom kampanje, mesto su susreta i udruživanja preduzetnica i onih žena koje to žele da budu u budućnosti.

Kampanja „Osnažena žena-jača porodica“ nastaviće se u optšini Mionica 26. septembra, a sledi Kosjerić i brojne druge opštine širom Srbije.

Foto: 321 Srbija

Osnažena žena – Jaka porodica, Blace

– Ovo je nešto zaista veličanmstveno, pre svega potrebno i lekovito za sve naše žene. Dobili smo brojne pohvale od strane dama sa cele optšine Blace, i iste još uvek stižu – kaže pomoćnica predsednika opštine Blace Suzana Veljović.

Prisutne dame u Kulturnom centru Blace bile su u prilici i da direktno od mr Slobodanke Džinović-Kojić iz sektora preduzimaštva Privredne Komore Srbije čuju koji podsticaji države su im na raspolganju, kako i gde da apliciraju za sredstva, pokrenu nove biznise i unaprede već postojeće.

Inače opština Blace sa Ivanom Burgićem na čelu, jedna je od vodećih opština u Srbiji kada je pomoć ženskom preduzetništvu u pitanju.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);