23/03/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

OVO JE ISTINA O PRAVOM PREZIMENU NENADA JEZDIĆA: Progovorio o SVOM POREKLU, malo ko zna OVE DETALJE

EVO KOLIKO GODINA IMA NENAD JEZDIĆ: Ovo je nemoguće, SRUŠIĆETE SE!

Nenad Jezdić, Foto: Vladimir Šporčić

Nenad Jezdić srpski je pozorišni, filmski i televizijski glumac. U braku je sa Sarom Jezdić dugi niz godina.

Njegovi roditelji su Slavica i Predrag Jezdić. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju Tehničku školu, a u Beogradu je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirao je glumu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Zbog teške materijalne situacije je bio primoran da radi, ali je studije završio u roku.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Sporčić

2000. godine je tumačio glavnu ulogu Fjodora Dostojevskog u filmu „Dug iz Baden – Badena“ i ponovo je bio Boda Tajson u filmovima „Tajna porodičnog blaga“ i „A sad adio“ čija je radnja bazirana na seriji „Porodično blago“. Član je Ateljea 212 u kome je odigrao veliki broj predstava. Neke od njih su: „Čovek, zver i vrlina“, „Bekstvo“, „Ranjeni orao“, „Marija Stjuart“, „Lepotica iz Linejna“, „Džepovi puni kamenja“, „Kralj Lir“, itd. Igra i u drugim pozorištima, a predstave u kojima je učestvovao su: „Srpska drama“, „Nek’ ide život“, „Povratak“, „Gorski vijenac“, „Koreni“, „Bura“, itd.

Živi u Zemunu i selu Zabrdica kod Valjeva. U svom rodnom gradu, Valjevu, završio je osnovnu i srednju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Član je pozorišta Atelje 212 bio je od 1998. godine, a član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2020. godine.Igra i na drugim pozorišnim scenama.

nenad jezdić
foto: Dragan Kadić

Osim glumačkog poziva bavi se i proizvodnjom rakije od voća koje je sam zasadio. Osvojio je tri zlatne medalje 2012. godine na 79. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

O svom poreklu kaže:

– Jezdići su bili Miletići. Moj čukundeda stigao je na konju u valjevsku čaršiju odnekud iz Hercegovine. Jezdio je na konju pa su ga tako prozvali a neko je od njegovih potomaka posle uzeo to za prezime.

1996. godine se pojavio u ostvarenjima „Filumena Marturano“ i „Sudbina jednog razuma“. 1997. godine je bio Ćora u filmu „Tri letnja dana“.

2003. godine je bio Rista, profesor fizičkog, u seriji „Neki novi klinci“ i diler droge Kiki u filmu „Mali svet“. 2005. godine je bio Neno u seriji „Praonica“, Žika Persona u seriji „Stižu dolari“ i saobraćajac u filmu „Lele, bato“.

(INFO)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1247825’, content_type: ‘product’});