19/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OVAKO JE DEA NASANKALA ZVICERA: „Šef kavčana“ ostao bez 600 kila kokaina!

OVAKO JE DEA NASANKALA ZVICERA: "Šef kavčana" ostao bez 600 kila kokaina!

U blizini luke Pedemales u Ekvadoru američka DEA i australijska policija izvele su filmsku akciju u kojoj je šef „kavačkog klana“ Radoje Zvicer ostao bez 600 kilograma kokaina. Posle te akcije u blizini Sidneja uhapšena su četvorica saradnika „kavačkog klana“.

Prateći dojavu da se sprema veliki transport droge iz Kalija u Kolumbiji, preko Ekvadora do Australije i Holandije, celu operaciju kavačkog klana nadzirala je policija.

Vaso Ulić i Radoje Zvicer organizovali su grupu za nabavku, utovar i istovar i transport droge. U grupi se od novembra 2020. do juna 2021. tačno znalo ko šta radi. Sa kolumbijskom mafijom je dogovorena kupovina 900 kila kokaina, način transporta iz „kuhinje“ i plaćanja u Holandiji.

Vaso Ulić sa svojom grupom kupio je 315 kilogama droge, a Zvicer sa Radovanom Pantovićem koji odlično govori španski jezik i ostatkom ekipe 585 kilograma.

Prema planu, droga je upakovana u „cigle“ od 25 i 30 kilograma sa nalepljenom oznakom DRL i prebačena u Ekvador. Na više manjih čamaca droga je prebačena do remorkera usidrenog 230 nautičkih milja od luke Pedemales.

Tu su se, prema podacima Evropola dostavljenim crnogorskom specijalnom tužilaštvu koje prenosi Libertas pres, umešali Evropol, FBI, DEA i Australijska federalna policija. Inspektori su sačekali da se droga ukrca i da brod krene. Tad su paketi s kokainom zaplenjeni, a umesto njih sa istom nalepnicom DRL ubačeni paketi iste težine, ali sa – medicinskim neutralnim prahom!

Brod je potom praćen do Sidneja i kad se četvoročlana ekipa popela na palubu da bi obavila „vađenje“, preuzimanje droge, uhapšena je.

Ovi podaci su razmenjeni između svih policija uključenih u akciju, a trenutno se u Crnoj Gori u akciji „General“ vodi istraga protiv ove grupe.

BONUS VIDEO