03/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTVOREN KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA ZA SREDNJOŠKOLCE: Učenicima do 35.000 dinara mesečno, evo ko može i kako da se prijavi

OTVOREN KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA ZA SREDNJOŠKOLCE: Učenicima do 35.000 dinara mesečno, evo ko može i kako da se prijavi

Ministarstvo odbrane pozvalo je danas zainteresovane srednjoškolce da konkurišu za učeničke stipendije koje su raspisali to ministarstvo i Vojska Srbije.

Priliku da konkurišu za 71 učeničku stipendiju, za školsku 2023/24. godinu, imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač INFO Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, navelo je Ministarstvo odbrane i dodalo da je konkurs otvoren do 29. septembra 2023. godine.

„Važno je napomenuti i da učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju imaju mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u 10 jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec“, ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola.

Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);