22/03/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTKRIVENO ŠTA JE OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA URADIO ZA NJEGA U NJEGOVIM POSLEDNJIM DANIMA: Čitaćete u suzama

OTKRIVENO ŠTA JE OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA URADIO ZA NJEGA U NJEGOVIM POSLEDNJIM DANIMA: Čitaćete u suzama

Nebojša Glogovac, Foto: Printscreen: Youtube/ STUDIO BULEVAR

Legendarni glumac Nebojša Glogovac, napustio nas je 2018. godine nakon borbe sa teškom bolešću, a njegov otac, prota Milovan, tada je otvoreno govorio o svom bolu nakon gubitka sina.

– Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu – rekao je on tada za „Večernje novosti“.

Milovan je svojim primerom, kroz rad i davanje sebe, svima, pa i Nebojši pokazivao pravi put.

Nebojša Glogovac
foto: Dragana Udovičić

– Prota Milovan je izuzetno dobar čovek, a tu njegovu osobinu i ljudskost posedovao je i Nebojša. Iako je on bio doajen glumišta, svoju veličinu nikada nije isticao, naprotiv, znao je da bude pokoran i da spusti glavu. Na mene lično Nebojša je ostavio utisak velikog čoveka sa još većim srcem, u kojem je bilo mesta samo za ljubav. Kad god bismo razgovarali, on je jedino pričao o deci i ženi, i to samo kada bi govorio koliko ih voli. Relativno skoro, kada je Milovan, koji se penzionisao, rekao da mu se Nebojša razboleo i da je započeo s lečenjem, sve mi je, nažalost, bilo jasno. Tugom i teretom koje je nosio na svojim plećima nije hteo druge da opterećuje, jer, kako je nagovestio, to je bila borba njihove porodice. Prota Milovan, iako je u penziji, živeo je na relaciji Beograd-Pančevo. U Nebojšinim poslednjim danima njegov otac se nije odvajao od njega, pružajući mu duhovnu i fizičku pomoć – rekao je sveštenik crkve.

(INFO9

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1251157’, content_type: ‘product’});