20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTKRIVENO ČIJA JE KRV PRONAĐENA U AUTU KOJIM JE UDARENA DANKA ILIĆ: Poznati rezultati veštačenja, advokat izneo ŠOK detalje!

OTKRIVENO ČIJA JE KRV PRONAĐENA U AUTU KOJIM JE UDARENA DANKA ILIĆ: Poznati rezultati veštačenja, advokat izneo ŠOK detalje!

Advokat Milinko Jovanović potvrdio je da tragovi krvi pronađeni u službenom vozilu „Vodovoda“ iz Bora pripadaju jednom od dvojice osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić. Nakon detaljne kontrole čak 17 automobila koji su tog kobnog 26. marta ušli u Banjsko polje, pronađeni su tragovi krvi u vozilu radnika „Vodovoda“.

Međutim, analiza je pokazala da krv pripada jednom od osumnjičenih, što je izazvalo dodatnu kompleksnost u istrazi. Iako je postojala pretpostavka da je krv pripadala devojčici, DNK devojčice nije pronađen u vozilu kojim su je navodno udarili. Ovakav ishod veštačenja dodatno komplikuje situaciju oko optužbi i pruža novi izazov istrazi.

Veliki broj veštačenja je odrađen, najpre one analize koje bi bile od velike koristi da se ovaj slučaj privede kraju. Međutim, ne postoje nikakva poklapanja, DNK devojčice nije nađen u vozilu kojim su je navodno udarili, a krv koja je nađena, pripada jednom od osumnjičenih – objasnio je advokat Jovanović.

Stanje istrage i očekivanja

Istraga trenutno stoji u mestu, a tužilaštvo ima rok malo više od dva meseca kako bi podiglo optužnicu s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest meseci. Advokat Jovanović naglašava da zasad nema pomaka i da se čekaju dalji koraci tužilaštva, s obzirom na to da su obojica osumnjičenih povukli priznanje da su ubili devojčicu i da nema adekvatnih dokaza, kao ni svedoka. Kompleksnost slučaja dodatno otežava situaciju, te se pretpostavlja da do eventualnog puštanja osumnjičenih neće doći.

Zasad nema pomaka, čekaju se dalji koraci tužilaštva, s obzirom na to da su obojica uhapšenih povukli priznanje da su ubili devojčicu i da nema adekvatnih dokaza, kao ni svedoka. Ukoliko tužilaštvo u tom roku ne podigne optužnicu, osumnjičeni se mogu naći na slobodi, međutim, zbog kompleksnosti slučaja, pretpostavljam da do toga neće doći – kaže Jovanović.

Priznanje, pa negiranje

Podsetimo, Danki se 26. marta izgubio svaki trag nakon što je s majkom došla u Banjsko polje, a 4. aprila policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), radnike borskog „Vodovoda“, zbog sumnje da su ubili dete i potom sakrili njeno telo. Oni su tada u policiji obojica priznali zločin, ali se kasnije pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru Srđan branio ćutanjem, dok je Dejan priznao da je golim rukama zadavio Danku.

Janković je prvobitno rekao da on niti je ubio devojčicu niti je ikada video u životu. Posle nepunih mesec dana, pred nadležnim tužilaštvom govorio je i Dragijević i tada je i on promenio svoj prvobitni iskaz i sada sasvim negirao zločin. Nije poznato zbog čega su oni najpre priznali, a zatim negirali delo. Osumnjičeni po zakonu imaju pravo da se brane kako žele, čak i da ne govore istinu, a u ovom slučaju je teško oceniti da li su govorili istinu u policiji ili na dopunskom saslušanju – kaže izvor.

Očekivanja od daljih veštačenja

Iako većina veštačenja jeste završena, čeka se GPS veštačenje za 27, 28. i 29. mart, s obzirom na to da su osumnjičeni službeno vozilo kojim su navodno udarili devojčicu, koristili i ta tri dana. Dosad je ispitano 20 svedoka, ali niko od njih nije video osumnjičene kobnog dana. Dalibor Dragijević, jedan od osumnjičenih, preminuo je u noći između 6. i 7. aprila, a advokat ističe da još čeka obdukcioni nalaz.

(INFO/Novosti)

BONUS VIDEO