03/12/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTKRIVENI DETALJI LAUŠEVIĆEVE PATNJE! Radoš Bajić skrhan bolom nakon SAHRANE, priznao koliko je trajala Žarkova AGONIJA!

OTKRIVENI DETALJI LAUŠEVIĆEVE PATNJE! Radoš Bajić skrhan bolom nakon SAHRANE, priznao koliko je trajala Žarkova AGONIJA!

Slavni glumac Žarko Laušević preminuo je 15. novembra 2023. godine, a na večni počinak ispraćen je juče, 20. novembra. Komemoracija je bila održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, nakon čega je Žarko poslednji put ispraćen na Novom groblju, gde će biti kremiran. Mnogi glumci pojavili su se juče, a nakon ispraćaja oglasio se glumac i reditelj Radoš Bajić. Kako je istakao u svojoj objavi, ispratio je mnoge kolege, ali ga je Lauševa smrt najviše pogodila.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Radoš Bajić na ispraćaju Žarka Lauševića

Dva uzastopna leta smo snimali „Halijard“, 2021. i 2022. godine… Radili smo prepuni elana i vere da zajednički stvaramo nešto važno, veliko i neponovljivo… Družili smo se, besedili satima, razgovarali o umetnosti, o životu, o porodici, o našoj deci i našem filmu. U jesen 2022. godine požalio se da se ne oseća najbolje. To je bio početak puta u ponor nestanka – da bi nas ovih dana veliki Lauš nepovratno napustio… – započeo je Radoš i dodao:

Nažalost, duboko žalostan ispratio sam na večni put mnoge drage kolege, divne ljude i velikane sa kojima sam nezaboravno radio i prijateljevao: Batu, Smokija, Gagu Nikolića, Mandu, Glogovca, Mirka Babića, Miliju Vukovića, Feđu Stojanovića, Momira Bradića, mog Đodu, pre neki dan otišao nam je i dragi Meto Jovanovski – ali smrt jedinstvenog Žarka Lauševića koji je briljirao i kao čovek i kao fascinantni tumač Koste Jovića u „Herojima Halijarda“ me je najbolnije drmnula. Ostaje samo praznina… Priznajem.. Čovek sam… Počivaj u miru dragi Žare, tvoj Radoš – napisao je Bajić i podelio fotografiju sa Žarkom.