08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTKLONJEN PROBLEM SA PLATNIM KARTICAMA! Plaćanje bez problema!

OTKLONJEN PROBLEM SA PLATNIM KARTICAMA! Plaćanje bez problema!

Problemi koje su pojedini građani imali danas sa bezgotovinskim plaćanjem karticama su otklonjeni.

Tokom dana je bio problem u komunikaciji sa vendorima, odnosno kompanijama koje su posrednici između banaka, klijenata i kartičarskih kompanija na teritoriji Srbije.

Zbog toga platne kartice na pos terminalima nisu prihvatane i građani nisu mogli da plaćaju na prodajnim mestima.

Podsećamo, mnogi ljudi nisu mogli karticama da plate račune u velikim trgovinskim lancima, privatnim prodavnicama, fast fud radnjama, pekarama…

Što se bankomata tiče, oni su radili normalno.

– Poštovani, obaveštavamo vas da trenutno postoji problem u komunikaciji s vendorom na teritoriji Republike Srbije u vezi s prihvatanjem platnih kartica na POS terminalima. Vendor radi na hitnom rešavanju ovog problema i očekujemo da će biti rešen u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na strpljenju i razumevanju – saopštili su jutros iz jedne banke.

Da bi stvar bila jasnija, tzv. vendori su kompanije-posrednici između banaka, klijenata i kartičarskih kompanija.

POS terminal (Point Of Sale) – terminal koji omogućuje plaćanje robe i usluga. Opremljen je softverom za procesiranje transakcija platnim karticama (očitavanje podataka s kartice, prosleđivanje ka banci-prihvatiocu i prihvatanje odgovora banke-izdavaoca, na osnovu kog se vrši naplata za kupovinu robe). Koristi se u uslužnim i trgovačkim radnjama.

Bonus video