08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTAC POSLAO ĆERKICU NA SIGURNO, PA OTIŠAO U RAT: Čim je kročio na front, javili su mu užasne vesti! Doneo je jedinu ispravnu odluku

OTAC POSLAO ĆERKICU NA SIGURNO, PA OTIŠAO U RAT: Čim je kročio na front, javili su mu užasne vesti! Doneo je jedinu ispravnu odluku

Ukrajinac Roman G. (32) našao se u najgoroj mogućoj životnoj situaciji kada je poslao svoju porodicu u Nemačku, a on otišao na front.

Kako je kročio na prvu liniju vatre, starešine su mu javile da mu je ćdevetogodišnja ćerka Valerija nestala u Nemačkoj.

Izbezumljeni Roman koji je verovao da je slanjem porodice u Nemačku učinio najpametniju moguću stvar učinio je ono što jedino dobar otac može u tom trenutku.

Skinuo je uniformu i zatražio specijalnu dozvolu da ode u Nemačku.

Prošlo je tačno nedelju dana otkako je mala Valerija (9) nestala u Debelnu u Saksoniji. Devojčica je nestala na putu do škole, a do sada svi su napori da se ona pronađe bili bezuspešni. Sada se oglasio i njen otac iz Ukrajine očajnom video porukom.

Valerija je pobegla od rata u Ukrajini u Debeln sa majkom i bakom. Njen otac, Roman G. (32) ostao je u zemlji kako bi pomogao u njenoj odbrani.

Bild je u subotu razgovarao sa Romanom telefonom, dok je bio u Dnjepropetrovskoj oblasti, u blizini Harkova u istočnoj Ukrajini.

On čvrsto veruje da je njegova ćerka oteta i poslao je dramatičnu poruku otmičarima.

„Moje ime je Roman, ja sam Valerijin otac, devojčice koja je nestala u Nemačkoj 3. juna. Šesti je dan potrage i dalje nije poznato gde je moja ćerka. Želim da zahvalim svima koji pomažu da se pronađe Valerija. Dok sam štitio miran san ukrajinske dece na frontu, moja rođena ćerka je netragom nestala. Obraćam se onima koji su umešani u njen nestanak: Nađite hrabrosti u sebi da vratite nama roditeljima naše voljeno dete. Nadam se da ću uskoro moći da držim svoju ćerku u naručju“, poručio je Roman.

Otac je u nedelju, 2. juna, dan pre Valerijinog nestanka, poslednji put razgovarao telefonom sa njom i mlađom ćerkom Viktorijom (3).

Valerija je bila srećna zbog ocena u školi i ponosno ih saopštila ocu. Razgovarali su o letnjem raspustu i da žele da se opet vide u Ukrajini.

Dan kasnije njegova bivša supruga Nađa (33) obavestila ga je da je Valerija nestala bez traga.

„Osećam se bespomoćno“, rekao je otac za Bild.

Roman i Nađa venčali su se 2015. godine, kada je Valerija već bila rođena. Drugo dete dobili su 2021. godine, a godinu dana kasnije majka je pobegla u Nemačku sa ćerkama.

On je dodao da je 5. juna razgovarao sa policijom i odgovorio na sva pitanja.

Policija nije isključila mogućnost da je devojčica kidnapovana. Oni nastavljaju istragu u svim pravcima. Istražitelji su čak ispitivali i porodične poznanike u inostranstvu, prenosi Telegraf.rs.

Potraga za devojčicom je do sada bila bez uspeha.