08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OTAC JE NA SVE TO ĆUTAO, PRSTOM NIJE MAKNUO! Dorotea ubila ćerku (11) i majku, porodica VEROVALA su u čudne stvari!

OTAC JE NA SVE TO ĆUTAO, PRSTOM NIJE MAKNUO! Dorotea ubila ćerku (11) i majku, porodica VEROVALA su u čudne stvari!

Dorotea L. (42) osuđena je na osam godina i tri meseca zatvora zbog ubistva svoje ćerke i majke u Berlinu.

Osim nje, na optuženičkoj klupi našao se i njen otac Varner, koji je znao za plan, ali nije pokušao da ga spreči, te je osuđen na šest godina zatvora.

Religiozna izolacija

Dorotea je ceo zločin isplanirala sa svojom majkom, a njih dve su zbog svojih strogih religioznih uverenja živele vrlo izolovano.

Nemački mediji pišu da je majka kontrolisala celu porodicu, uključujući i to s kim će Dorotea da se druži. Obe su bile vrlo religiozne i verovale su u razne teorije zavera.

Psihički profil optužene

Psiholog koji je nakon zločina razgovarao sa Doroteom rekao je da ona ima poremećaj ličnosti koji je uticao na njenu sposobnost da se kontroliše.

Pandemija korona virusa bila je kap koja je prelila čašu. Dorotea je bila ubeđena da Svetska zdravstvena organizacija (SZO) želi da pobije sve porodice vakcinacijom protiv korone. Zbog toga su ona i njena majka htele da „odu u raj“.

Od detinjstva do zločina

Dorotea je rođena kao najmlađe dete u porodici, a zbog problema sa nogama, roditelji su dugo brinuli o njoj.

Iako je završila dva kursa i neko vreme radila kao turistički vodič, uvek je zavisila od majke.

– Ona teško da ume i da razmišlja bez majke – rekao je psiholog.

Čak su i Doroteinu ćerku majka i njena baka patološki kontrolisale, čak ju je majka naterala i da se ofarba u crno kako njena prirodno riđa kosa ne bi privlačila pažnju.

Tragični događaj u Berlinu baca svetlo na složene porodične odnose, religiozna uverenja i mentalno zdravlje. Ova priča o porodičnoj tragediji ostavlja dubok utisak i podseća na važnost pružanja podrške osobama koje se bore sa mentalnim problemima.