18/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ORGANIZATORI OI „ZAVOZALI“ ATMOSFERU ZA KRAJ! Poznate numere odzvanjaju Parizom

INFO

UŽIVO DEŠAVANJA SA OTVARANJA U PARIZU

22:34 – Jahač je stigao na svečano postolje, a nakon toga je izrecitovana i himna Olimpijskih igara.

22:21 – Konj je galopirao trasom kojom su sportisti plovili po reci.

 

 

22:01 – Kako su „zavozali“ atmosferu organizatori izborom muzike za kraj! Jednostavno nema kraja ovom fenomenalnom otvaranju! Tu je Gala sa „Freed From Desire“, Darude – „Sandstorm“ i mnoge poznate numere…

21:52 – Za kraj je predstavljena i domaća selekcija – Francuska.

21:34 – Evo i naših sportista! Vijore se srpske zastave na srpskom brodiću! Maja i Dušan predstavili su našu zemlju – predivno.

21:32 – Samo što nije Srbija!

21:20 – Ponovo su na sceni muzičari, posle kojih je došla na red i moda, a trebalo bi da uskoro krene i predstavljanje Srbije.

21:09 – Interesantno, biciklista Romano Pintener jedini predstavlja Lihtenštajn.

20:58 – Prikazane su i statue veoma značajnih Francuskinja, među kojima su Olimp de Guž, Simon de Bovoar, Žan Bare, Kristin de Pizan, Luis Mišel, Alis Gej, Simon Veil… 

20:50 – Fenomenalno se prepliću scene kojih ima pomalo za sve uzraste – poznati „minionsi“ ukrali su „Mona Lizu“ koju nosač plamena traži.

 

 

20:45 – I dalje se predstavljaju nacije, trenutno su na redu države na slovo I.

20:38 – Prestao je da radi i jedan video bim, verovatno zbog kiše i to otežava praćenje sa lica mesta.

Foto: Profimedia

Španci

20:27 – Ponovo se predstavljaju države.

20:24 – Nakon spektakularnog bljeska pokrenutog olimpijskim plamenom, izašla je francuska pevačica Aja Nakamura koja nastupa.

 

INFO

Foto: Profimedia

Đani Infantino pod kišom

20:17 – INFO je takođe u Parizu, a trenutno je sve jača kiša od koje je teško zaštititi se i sa kabanicama koje smo dobili.

20:13 – Sada i malo metal muzike sa balkona! Zaista ovo otvaranje za sada izgleda spektakularno!

20:10 – Još malo interesantnog snimka putovanja olimpijskog plamena, a sve to podseća na popularnu igricu „Assassin’s Creed“!

20:01 – Smenjuju se sada nacije, a sve to prate „na kvarno“ i ljudi sa balkona u Parizu.

 

 

19:52 – Završen je performans čuvene pevačice, a nakon toga predstavili su se Bangladeš, Barbados, Belgija, Benin i Bermuda.

INFO

Foto: Profimedia

 

19:47 – Evo i prvog specijalnog gosta – Lejdi Gaga peva!

INFO

Foto: Profimedia

Performans Lejdi Gage

19:44 – Ubrzo su se pokazali i Nemci, a sada se zemlje ređaju po abecednom redu.

19:42 – Prvi su se Senom provozali Grci.

INFO

Foto: Profimedia

Posmatraoci ceremonije

19:41 – Potom se pojavio tim Izbeglica koji je dobio aplauze. Ima tu raznih nacionalnosti.

19:35 – Počelo je na interesantan način najavom iz pariskog podzemlja sa Zinedinom Zidanom i decom.

POČELA JE CEREMONIJA

I zvanično je počela svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu! Ona je posebna zbog toga što je nesvakidašnja, a način na koji će se odigrati strogo je čuvan u tajnosti, te nam ostaje samo da uživamo gledajući šta su to spremili organizatori u Francuskoj. Takođe, ovo će biti prve Igre koje nisu otvorene na stadionu, već u gradu, tačnije na reci Seni.

UVOD

Olimpijsko selo se prostire na 54 hektara i nalazi se severno od Pariza, a ugostiće će najmanje 14.500 olimpijaca i pratećeg osoblja. Nakon Igara, selo će biti pretvoreno u ekološki četvrt od koje će koristi imati 6.000 stanovnika i u kojoj će biti dve škole, hotel, park, marketi i uređene površine za pešake i nemotorna vozila. Igre će trajati do 11. avgusta. Po završetku Igara, uslediće Paraolimpijske igre koje će se održati od 28. avgusta do 8. septembra. Biće zanimljivo videti učešće naših sportista i koliko mogu da postignu na ovoj smotri.

INFO

Foto: INFO

Srpski olimpijci

Sutra od 10 časova ujutru kreće program koji će se u našoj zemlji pratiti sve do večernjih sati. Prva će na najvećoj sceni pokušati da se pokaže u najboljem svetlu Milica Nikolić, posle nje idu veslanje i Jovana Arsić, potom streljaštvo i Damir Mikec, a nakon toga i najbrojnija disciplina – plivanje 4x100m gde će nas predstavljati Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov.

INFO

Foto: INFO.rs

 

Pre podne će još veslati Nikolaj Pimenov i Martin Mačković, dok će posle 12 časova prva izaći Zorana Arunović sa vazdušnim pištoljem. Od 13:30 dugo očekivani početak Novaka Đokovića na još jednim Olimpijskim igrama, posle čega će još boksovati Sara Ćirković, a za kraj Izabela Lupulesku i stoni tenis.

BONUS VIDEO