04/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

OPOZICIJA TREBA DA URAMI VUČIĆA! Evo kako prolaze oni koji protestuju u Švedskoj!

OPOZICIJA TREBA DA URAMI VUČIĆA! Evo kako prolaze oni koji protestuju u Švedskoj!

U Srbiji sve može, da se bune kad hoće, da protestuju kad god požele, da blokiraju ulice, puteve, a da za sve to ne snose posledice, i na kraju se opet žale i imaju primedbe.

Ipak, u zemljama poput Švedske takav vid ponašanja biva sankcioisan, što pokazuje i slučaj da je protiv Grete Tunberg, aktivistkinje za zaštitu životne sredine  švedsko Tužilaštvo podiglo optužnicu, zbog, kako je navedeno, učestvovanja u neodobrenim protestima u toj zemlji.

Tužilac je podigao optužnicu protiv devojke koja je učestvovala u protestu vezanom za klimu 24. jula u Malmeu – navedeno je u saopštenju, a potom je objašnjeno da protesti nisu bili odobreni, te da su demonstranti neovlašćeno blokirali saobraćaj.

Švedski tužilac Izabel Ekberg izjavila je da je Tunbergova odbila da napusti mesto održavanja protesta i optužena je za nepoštovanje naređenja policije.

Da se ovako nešto dogodilo u Srbiji, opozicija, koja protestuje svakog vikenda, a koja je do sada više puta blokirala puteve, mostove, auto-puteve, pa čak i bez prijave protesta, verovatno bi ,,kukala“ na sav glas, iako je to u svetu, kao što se vidi iz priloženog normlana stvar, jer sankcije za kršenje zakona moraju da postoje.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);