03/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

„OPOZICIJA NIJE HTELA DA PODRŽI PREDLOG ZA POVEĆANJE PLATA I PENZIJA“ Siniša Mali nikad direktniji: Obećali smo prosvetarima i medicinskim radnicima!

"OPOZICIJA NIJE HTELA DA PODRŽI PREDLOG ZA POVEĆANJE PLATA I PENZIJA" Siniša Mali nikad direktniji: Obećali smo prosvetarima i medicinskim radnicima!

Ministar finansija Siniša Mali izneo je osvrt na proteklu nedelju, ističući značajne događaje kao što su usvajanje rebalansa budžeta i najavljena pojeftinjenja pojedinih namirnica, prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Mali naglasio je da Srbija trenutno raspolaže većim finansijskim sredstvima i da je odlučila kako da te resurse stavi u službu građana. Takođe je istakao da je očigledno kako se opozicija ponašala u Narodnoj skupštini, posebno tokom razmatranja rebalansa budžeta.

Neki od opozicionih lidera nisu podržali mere koje su namenjene povećanju penzija i plata. Nisu podržali ni isplatu jednokratne pomoći od 10.000 dinara, iako je sve to bilo deo rebalansa budžeta – rekao je Mali tokom gostovanja u emisiji „Novo vikend jutro“ na TV Pink.

Ministar je istakao da su uspeli da usvoje rebalans budžeta, iako je opozicija pokušala da ga blokira. Ovaj korak otvara mogućnosti za veća izdvajanja za penzije i plate građana, kao i za druge projekte i programe u cilju poboljšanja ekonomske situacije.

Septembar mesec je, obećali smo povećanje plata prosvetarima, medicinskim radnicima. Mi ćemo krajem ovog meseca svim majkama, samohranim očevima sa decom do 16 goidina isplatiti pomoć od 10.000 dinara. Skoro milion dece je prijavljeno. 988.000 dece je privaljeno za pomoć od 10.000 dinara. To znači da smo pogodili meru – kraj septembra, početak škole – kazao je Mali.

Kako kaže, ovim se pokazuje snaga javnih finansija, ali i briga za one kojima je ona najpotrebnija. 

Ministar finansija dodao je da će se dalje razmatrati kako da se novac vrati građanima, te je istakao predsednikovu najavu o smanjenju cena određenih namirnica. Ova inicijativa ima za cilj olakšanje svakodnevnog života građana i doprinos borbi protiv inflacije.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);