31/01/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

OPELO OBIČNOM ČOVEKU KOJI U RATU NAJVIŠE STRADA: Premijera filma „Oluja“ rasplakala gledaoce i dobila najviše ovacija do sad!

OPELO OBIČNOM ČOVEKU KOJI U RATU NAJVIŠE STRADA: Premijera filma "Oluja" rasplakala gledaoce i dobila najviše ovacija do sad!

Prepuna bioskopska sala, suze i gromoglasni aplauz koji je trajao duže od deset minuta, sve ovo ispratilo je dugoočekivanu premijera filma ,,Oluja“, scenariste i reditelja Miloša Radunovića, koji govori o zastrašujućem progonu 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta iz Hrvatske.

U prvim redovima našli su se premijerka Srbije Ana Brnabić sa članovima vlade i ministrima Milošem Vučevićem, Danicom Grujičić, Irenom Vujović, Goranom Vesićem, Vladimir Lučić direktor Telokom Srbija koja je i podržala ovaj projekat, ali i mnogi drugim. Pored reditelja Radunovića, premijeri filma prisustvovali su glumci Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Mikić, Milica Stanković, kao i celokupna glumačka postava.

Kako je neveo i sam reditelj, ,,Oluja“ je opelo običnom čoveku, koji u ratu najviše strada, a kojim se istorija nažalost ne bavi.

„Oluja“ je jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom. Reč je o bolnoj temi koja je neophodno da bude zapisana za buduće generacije. Suština naše misije je da napravimo svedočanstvo o tim događajima, gledajući prognane porodice u begu, stradanje nedužnog naroda, ogromnu količinu bola – kazao je Radunović i dodao da film nema političku pozadinu i da je njegova osnovna poruka da se oprosti, ali ne i zaboravi.

Ovo filmsko ostavarenje je priča o ratu, dobrim i lošim ljudima u njemu, ispričana iz ugla običnog čoveka, kog tumači Jovo Maksić, koji je i sam preživeo oluju.

Glumac Zlatan Vidović, koji je zajedno sa kolegom Jovom Maksićem prevodio glumačku ekipu istakao je da je ovo još jedan od dokaza da je rat najgora stvar koja čoveku može da se desi i dodao da je za njega posebna čast što je bio deo ovog projekta.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);