23/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OGRNUĆEMO NAŠE TROBOJKE, OKAČITI IH NA KUĆE Vučić: Mi svoj obraz da ukaljamo nećemo

OGRNUĆEMO NAŠE TROBOJKE, OKAČITI IH NA KUĆE Vučić: Mi svoj obraz da ukaljamo nećemo

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da će Srbija nastaviti da se bori protiv Rezolucije o Srebrenici i da neće dozvoliti da joj se obraz ukalja. Ovo je izazvalo veliku pažnju i reakcije kako u zemlji, tako i u međunarodnoj zajednici.

Vučićev govor o očuvanju srpskog obraz

U svom govoru, predsednik Vučić naglasio je odlučnost Srbije da se bori protiv Rezolucije o Srebrenici, ističući da će se zemlja ponosno boriti za svoj obraz i istinu o stradanjima srpskog naroda.

– Mi ćemo da radimo i da se borimo. I dan posle toga nećemo se obrukati. Mi svoj obraz da ukaljamo nećemo. Dan posle toga ogrnućemo naše srpske trobojke, okačićemo na naše kuće. Ponosno ići ulicama sveta kao slobodatski narod koji je stravično stradao i u Prvom svetskom i Drugom svetskom i u ratu devedesetih da bi mu neki drugi solili ko je izvršio genocid – rekao je Vučić.

Srbija se neće obrukati

Vučić je istakao da Srbija neće dozvoliti da joj se obraz ukalja i da će i u danima koji slede nastaviti da se bori za istinu o stradanjima srpskog naroda tokom različitih istorijskih perioda.

Srbija se seća svojih stradanja

U svom govoru, predsednik Vučić podsetio je na stradanja srpskog naroda tokom Prvog i Drugog svetskog rata, kao i tokom ratova devedesetih godina. Ova izjava ukazuje na duboko ukorenjenu istorijsku svest i sećanje na stradanja koja su obeležila srpski narod.

Ova izjava predsednika Vučića izazvala je žestoke reakcije u javnosti, kako u Srbiji, tako i u regionu i širom sveta. Dok jedni podržavaju njegovu odlučnost u borbi za istinu, drugi su izrazili zabrinutost zbog mogućih posledica ove borbe za Srbiju i njene odnose sa međunarodnom zajednicom.

BONUS VIDEO