20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

ODVELA SINA U BOLNICU JER JE PROGUTAO KLJUČ: Hirurzi nisu mogli da poveruju šta su još sve pronašli, MAJKA SADA ZA SVE KRIVI DRUŠTVENE MREŽE (FOTO)

ODVELA SINA U BOLNICU JER JE PROGUTAO KLJUČ: Hirurzi nisu mogli da poveruju šta su još sve pronašli, MAJKA SADA ZA SVE KRIVI DRUŠTVENE MREŽE (FOTO)

U gradu Motihari, u indijskoj državi Bihar, nedavno se desio neobičan slučaj koji je izazvao pažnju javnosti. Naime, majka je dovela svog sina u bolnicu tvrdeći da je progutao ključ od ormana, ali se ispostavilo da je istina mnogo bizarnija nego što se očekivalo.

Više metalnih predmeta

 

 

Mladić u ranim dvadesetim godinama podvrgnut je ultrazvuku koji je otkrio prisustvo više metalnih predmeta u njegovom stomaku. Ova neobična situacija zahtevala je hitnu operaciju kako bi se iz stomaka pacijenta izvadili ključevi, grickalice i perorez.

Povezanost sa zavisnošću od društvenih mreža?

 

 

Majka pacijenta izrazila je uverenje da je „zavisnost mladića od društvenih mreža i interneta“ uzrok ovakvog ponašanja. Ona smatra da je vreme provedeno ispred ekrana imalo negativan uticaj na mentalno zdravlje njenog sina. Lekari su podržali ovu teoriju, ali zvanična dijagnoza i dalje ostaje misterija.

Specifičan poremećaj ili posledica zavisnosti?

Speculacije o mogućem poremećaju pika, koji karakteriše konzumacija nejestivih stvari, takođe su se pojavile u javnosti. Međutim, bez obzira na spekulacije, činjenica je da je pacijent uspešno operisan i da se sada oporavlja.

Ovaj neobičan slučaj izazvao je različite reakcije i postao predmet interesovanja javnosti ne samo u Motihariju, već i širom Indije. Ostaje da se vidi da li će dodatna istraživanja otkriti korelaciju između ovakvih neobičnih slučajeva i upotrebe društvenih medija, ili možda otkriti neke druge uzroke koji su doveli do ovakvog ponašanja mladića.