16/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

OČEKUJE NAS JAKO KVALITETNO PRVENSTVO: Poznati su svi učesnici kao i pravila novoformirane lige!

INFO

Najavljena je još sredinom protekle sezone reorganizacija zonskih liga širom Srbije, određna prvenstva su dobila nove nazive i sastave, dok su pojedina skraćena na manji broj učesnika.

„Zona Drina“ bila ja aktivna do sezone 2017/2018, nakon čega je napravljena reorganizcija, ali je sada odlučeno da se opet vrate sastavi liga na staro. 

U predstojećoj takmičarskoj godini u Zoni Drina takmičiće se 14 ekipa, Polimlje, Sevojno, Rađevac, Osečina, Savinac, Vrelo Sport, Železničar Lajkovac, Drina Ljubovija, Junior Novo Naselje, Ježevica, Radnički Valjevo, Borac Lešnica, Sloga Bajina Bašta i Vojvoda Stepan Stepanović Draginje biće učesnici ovog prvenstva.

Ukupno su na programu 26. kola, start prvenstva zakazan je za 24. avgust, dok je poslednje kolo na programu sedmog juna. Ekipa sa najviše bodova nakon 26 odigranih kola stiče pravo nastupa u Srpskoj ligi Zapad, dok će se drugoplasirani tim boriti u baražu sa još tri ekipe, a pobednik baraža ide u srpskoligaško društvo.

INFO

Foto: FK SLoga Bajina Bašta

Sastav lige

Što se tiče baraža, tri drugiplasirane ekipe iz zonskih ranga će uz dodatak prvog tima iznad crte u Srpskoj ligi igrati mečeve za plasman u Srpsku ligu, ili opstanak u istoj, kada je u pitanju tim koji je prvi iznad crte ispadanja. 

Iz lige će ispasti četiri ekipe, plus onoliko koliko se eventulano vrati iz Srpske lige Zapad, a da pripaduju određenoj kategoriji, u ovom slučaju Zoni Drini.

Imajući u vidu sam sastav aktuelne grupe „Drina“, očekuje nas jako zanimljivo prvenstvo, 5-6 timova je već tokom letnjeg prelaznog roka, i aktivnosti povodom jačanja igračkog kadra, istaklo kandidaturu za najviši plasman.

BONUS VIDEO: