29/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

NVO OFANZIVA – KAMPANJA PROTIV SRBIJE I VUČIĆA: Sinhronizovani pritisak na vlast se pojačava

NVO OFANZIVA - KAMPANJA PROTIV SRBIJE I VUČIĆA: Sinhronizovani pritisak na vlast se pojačava

Bliže se izbori, a uporedo s tim pojačavaju se napadi na Srbiju i Aleksandra Vučića. Kako spolja tako, nažalost, i iznutra.

Sledeći primer nekih opozicionih stranaka koje su pisale pisma žaleći se na navodno neregularne izborne uslove i tražeći sankcije protiv Vučića (videti okvir), sada su se javile i NVO organizacije, pokrećući frontalni udar na Srbiju. Traže, naime, od Zapada da „napusti politiku saradnje s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“.

KORAK DALJE

Potpisnici apela su dobro poznati: Evropski pokret u Srbiji, CRTA, Građanske inicijative, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Centar savremene politike, Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond)… Kažu oni, potrebno je „promeniti trenutnu politiku sklapanja sumnjivih dogovora s autokratskim liderima jer se time žrtvuje demokratija u regionu radi postizanja kratkoročne stabilnosti“.

I ne samo to, idu i korak dalje, navodeći da zapadni Balkan ide ka „ivici još jednog haosa i uništenja“.

Potpisuju ovo i Inicijativa mladih za ljudska prava, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava – Yucom, Autonomni ženski centar, Slavko Ćuruvija fondacija i Partneri Srbija.

S ovim napadima NVO javnost je upoznao poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je podelio isečke članaka iz opoziciono nastrojenih medija koji govore o ovim apelima i podelio ih na nalogu na Tviteru.

Dobro upamtite ovu gomilu idiota. Svaki dalji komentar je suvišan – napisao je Đukanović.

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje za Srpski telegraf da su NVO povezane s našim opozicionim strankama i da više funkcionišu kao političke partije nego kao nevladine organizacije.

Foto: printscreen

 

Ako uzmemo u obzir to da smo pre ovoga imali pismo opozicionih lidera i stranaka koji su zahtevali da se uvedu sankcije rukovodstvu zemlje, predsedniku Aleksandru Vučiću na prvom mestu, a to je sankcionisanje države, na kraju krajeva, onda ovu poruku NVO ne možemo tumačiti drugačije nego kao sinhronizovan pritisak, ofanzivu na vlast i Srbiju s ciljem da se promeni vlast pomoću spoljnog faktora – navodi Graovac.

Kako ističe, ova vrsta pritiska odgovara i zapadnim silama.

To što očekuju da ih neko sa zapada instalira na vlast je potvrda da ništa nisu naučili u proteklih 10 godina – zaključuje Graovac.

Očigledno je da mnogi priželjkuju da Srbija klekne i bude na zemlji, a da ti podanički potencijali iskazani u regionu budu prisutni i kod nas, smatra Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije.

Pokazalo se da ljudi koji imaju tu vrstu odnosa prema stranom faktoru najveću sreću vide u težnji da nema samostalnosti u srpskoj politici – navodi Miletić.

Foto: tanjug

 

Podsetimo, pet opozicionih parlamentarnih stranaka i organizacija, među kojima su one čiji su članovi Dragan Đilas, Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Zdravko Ponoš i njima slični, uputilo je pre nekoliko dana pismo Đuzepu Borelju, visokom predstavniku EU za spoljnu politiku. U tom pismu eksplicitno su zatražili uvođenje sankcija koje bi se odnosile na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sve pod paravanom navodne brige da kaznene mere ne pogode narod.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);