07/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NOVI BAJDENOV GAF! Tokom intervjua omašio svoj pol i rasu: „Ponosan sam što sam prva crna žena…“

NOVI BAJDENOV GAF! Tokom intervjua omašio svoj pol i rasu: "Ponosan sam što sam prva crna žena..."

Činilo se da je Džo Bajden sugerisao da je „ponosan“ što je „prva crnkinja koja je služila sa crnim predsednikom“ u novom intervjuu jednoj crnoj radio stanici.

Predsednik sklon gafovima ponovo je „zabrljao“ i kao da je svoju ličnost pomešao sa svojom potpredsednicom Kamalom Haris.

– Inače, ponosna sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsednica, prva crnka… što ću služiti sa crnim predsednikom. Toliko toga možemo da uradimo jer, vidi… mi smo Sjedinjene Američke Države – rekao je Bajden, prenosi Dejli Mejl.

Činilo se da Bajden ističe svoje imenovanje Kamale Haris za prvu crnu potpredsednicu Sjedinjenih Država. Zbunjujuće je to što je on sam ranije bio potpredsednik, što je verovatno ono na šta je mislio u ‘da služi sa crnim predsednikom’.

Pozivanje na Vrhovni sud odnosi se na Ketandži Braun Džekson, prvu crnu žensku sutkinju, koju je Bajden imenovao 2022.

Predsednik je razgovarao sa crnim radio voditeljima u Milvokiju i Filadelfiji posle debate nakon katastrofalnih posledica u nedelju od tada.

Bajden je priznao da je imao ‘lošu debatu’ prošle nedelje, ali je tvrdio da to nije prevagnulo od onoga što je uradio u kancelariji.

– Imao sam lošu debatu. Ali 90 minuta na sceni ne briše ono što sam radio tri i po godine – rekao je Andrei Lavful-Sanders iz VURD-a.

Bajden je ponovio argument koji je izneo od svog užasnog nastupa u debati – da jedna loša noć ne briše njegov dosije kao predsednika.

Njegov intervju za VURD trajao je nešto manje od 15 minuta.